Δύο πρώην πρωθυπουργοί ανεβαίνουν στο ίδιο βήμα και βάζουν «φωτιά» στο Μαξίμου!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί πρόκειται να μιλήσουν στην εκδήλωση που γίνεται με φόντο την παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».

Σχεδόν έναν μήνα μετά τις Ευρωεκλογές που κατέγραψαν μία άνευ προηγουμένου πτώση των ποσοστών της ΝΔ μέσα σε λιγότερο από 1 χρόνο (από το 41% έπεσε στο 28%), δεν λείπουν οι… γκρίνιες μέσα στην «γαλάζια» παράταξη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η… επίμονη «αριστερή» στροφή της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έφταιξε εν πολλοίς για την απώλεια σχεδόν 900χιλ. ψηφοφόρων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα επομένως, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα ανοίξουν τα χαρτιά τους σε μία σειρά από «καυτά» ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά θέματα, το κράτος δικαίου, οι υποκλοπές και η οικονομία.

Αυτό το οποίο τονίζουν αρκετοί και είναι μία πραγματικότητα, αφορά στον «πάγο» που υπάρχει ανάμεσα στους Καραμανλή-Σαμαρά και τον επί μία 5ετία πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είναι μάλιστα καν σίγουρο εάν ο πρωθυπουργός, παρότι έχει προσκεκληθεί, θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση.

Η τελευταία δε επικοινωνία Καραμανλή-Μητσοτάκη έγινε στις αρχές του 2023, όταν ο πρώτος είχε ανακοινώσει πως δεν θα ήταν εκ νέου υποψήφιος για τις εθνικές εκλογές.

Όμως ούτε οι σχέσεις Σαμαρά-Μητσοτάκη είναι σε καλύτερη μοίρα.

Άλλωστε δεν είναι κρυφό πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει ανοικτά εκφράσει την αντίθεσή του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής (ιδίως στα ελληνοτουρκικά) αλλά και σε νόμους που «πέρασε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως εκείνος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ένα άλλο ερώτημα είναι επίσης το πόσοι βουλευτές από άλλα κόμματα θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι κοινοβουλευτικοί βουλευτές πέραν των «Σπαρτιατών» και ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιές θα είναι οι… παρουσίες από τα κόμματα δεξιά της ΝΔ.

φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί