Σταθεροποιείται η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Ρωσία

Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού στη Ρωσία σταθεροποιείται σταδιακά, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν, την Τετάρτη (20.05.2020).

Ιδιαίτερα στην Μόσχα – στην οποία τα κρούσματα φθάνουν τις 16.460 από 308.705 σε όλη τη Ρωσία – και η κατάσταση αυτή μας κάνει, όπως είπε ο Μισούστιν, “να είμαστε ήρεμα αισιόδοξοι”.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι για πρώτη φορά η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν υπερέβη το 3% και πως για πρώτη φορά ο αριθμός των ασθενών που πήραν εξιτήριο ήταν μεγαλύτερος του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στο διάστημα αυτό.

Στην χώρα, δήλωσε, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 7 εκατομμύρια τέστ κορονοϊού, ενώ καθημερινά γίνονται τεστ σε 200.000 πολίτες.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι σήμερα είναι διαθέσιμες 164.000 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων των 24.700 στις μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται 100.000 κλίνες και λιγότερες από 3.000 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν, αναφερόμενος, επίσης, στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε 17 περιφέρειες της Ρωσίας, είπε αυτή γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η άρση αυτή πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή ώστε να μην είναι επιβλαβής για την εύθραυστη ισορροπία που έχει επιτευχθεί.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί