Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας αναφέρουν ότι το στρατηγικό πυραυλικό σύστημα Sarmat είναι ικανό να διαπεράσει τόσο τα τρέχοντα όσο και τα μελλοντικά δίκτυα αντιπυραυλικής άμυνας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη συστημάτων εκτόξευσης Sarmat θα ενισχύσει σημαντικά τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας.
Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το διηπειρωτικό πυραυλικό σύστημα Sarmat αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία μέχρι το τέλος του 2026.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η εμβέλεια του πυραύλου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 35.000 χλμ.
Russia has conducted a successful launch of its newest missile, “Sarmat,” Commander of the Strategic Missile Forces (RVSN) Sergey Karakaev reported to Vladimir Putin. pic.twitter.com/npon4mDFzg
— Azaad Osint (@Azaad_Osint) May 12, 2026
Το μοναδικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα Poseidon και ο πυρηνοκίνητου πύραυλος κρουζ παγκόσμιας εμβέλειας Burevestnik βρίσκονται στα τελικά στάδια ανάπτυξης, τόνισε σε άλλο σημείο ο «Τσαρ Βλαντ».
Όπως είχε γράψει το ΕΛ, πολύ πριν το ανακοινώσουν επίσημα οι Ρώσοι, ο 9M730 Burevestnik («Θαλασσοβάτης») είναι «αθέατος» στα σημερινά και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, με σχεδόν απεριόριστο βεληνεκές και μη προβλέψιμη πορεία πτήσης.
Η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα στην καταγεγραμμένη ιστορία που διαθέτει λειτουργικό πυραύλο κρουζ ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή που κινείται με πυρηνικό σύστημα πρόωσης, δίνοντάς του απεριόριστη εμβέλεια που μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη από οποιοδήποτε σημείο.
Όσο για τους πυραύλους Oreshnik, που εσχάτως δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες στην Ουκρανία προκαλώντας τον φόβο και τον τρόμο της Δύσης, ο Πούτιν “αποκάλυψε” κάτι που… ήδη ξέραμε:
«Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Oreshnik μπορεί να εξοπλιστεί με πυρηνικές κεφαλές».
🚨 Oreshnik system can be equipped with nuclear warheads, Putin recalls
— Sputnik Africa (@sputnik_africa) May 12, 2026
👇 More statements the president made after hearing the report of Russia's Strategic Missile Forces commander:
🔸 After the US withdrawal from the ABM Treaty, Moscow was forced to ensure its strategic… https://t.co/5Lj6go3mkV pic.twitter.com/kRtzgof550
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY photo αρχείου









