Εγκρίθηκαν ΝΕΑ ΕΜΒΟΛΙΑ για την… Όμικρον παρά τα τόσα περιστατικά που ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ – Από Σεπτέμβρη για όλους

Βασίστηκαν σε δοκιμές πάνω σε ΠΟΝΤΙΚΙΑ!!! Moderna και Pfizer...

Εγκρίθηκαν την Τετάρτη από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τα νέα εμβόλια των Pfizer και Moderna ειδικά δήθεν για την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, ενόψει πιθανού… πανδημικού κύματος το φθινόπωρο.

Παρά το γεγονός πως οι νεκροί έχουν αυξηθεί σε κράτη που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμών, ενώ οι φωτογραφίες από εμβόλια ή εμβολιασμένους αυξάνονται και τρομάζουν, θα προσφέρουν εκ νέου εμβόλια, τα οποία δοκιμάζονται κυρίως σε ποντίκια!!!

Και τα δύο εμβόλια στοχεύουν τα στελέχη BA4 και BA.5 της Όμικρον, τα οποία κυριαρχούν σήμερα στις περισσότερες χώρες. Καλύπτουν όμως και το αρχικό πανδημικό στέλεχος, όπως συνέβαινε και με την προηγούμενη γενιά εμβολίων.

Σύντομα οι δύο εταιρείες αναμένεται να υποβάλουν αντίστοιχο αίτημα και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Μια διαφορά είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer προορίζεται για άτομα 12 ετών και άνω, την ηλικιακή ομάδα που συμμετέχει στις… «κλινικές δοκιμές» της εταιρείας, ενώ το εμβόλιο της Moderna απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

Και οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει την παραγωγή και διαβεβαιώνουν ότι θα είναι σε θέση να διανείμουν τις πρώτες παρτίδες τον Σεπτέμβριο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα πρώτα προσαρμοσμένα εμβόλια αναμένεται να εγκριθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Σύμφωνα με το Reuters, ο οργανισμός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε υποψήφια εμβόλια για την BA.1, τα οποία φέρονται να προηγούνται στην κλινική ανάπτυξη.

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Οι επιστήμονες και οι γιατροί αναρωτιούνται εάν οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι άργησαν να προβούν στις ενισχυτικές δόσεις, θα δείξουν μεγαλύτερη προθυμία στα νέα εμβόλια.

Κάποιοι ειδικοί, όπως ο Πολ Α. Όφιτ, ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του FDA για τα εμβόλια, έχουν επικρίνει τον Οργανισμό, υποστηρίζοντας ότι κινήθηκε υπερβολικά γρήγορα και τονίζοντας ότι δεν είναι σαφές εάν η νέα ενισχυτική δόση είναι καλύτερη από τις υπάρχουσες. Προειδοποιούν μάλιστα πως το γεγονός ότι ο FDA βασίζεται τόσο πολύ σε μελέτες που γίνονται σε ποντίκια, θα μπορούσε να πυροδοτήσει σκεπτικισμό.

photo eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί