• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκληραίνει το παιχνίδι ο Τραμπ- Βγάζει σούπερ ντούπερ πύραυλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληραίνει το παιχνίδι ο Τραμπ- Βγάζει σούπερ ντούπερ πύραυλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι η χώρα κατασκευάζει έναν «σούπερ ντούπερ πύραυλο» που θα είναι 17 φορές πιο γρήγορος από κάθε άλλον πύραυλο που υπάρχει.

“Κατασκευάζουμε αυτήν τη στιγμή απίστευτο στρατιωτικό εξοπλισμό σε επίπεδο που κανείς δεν έχει ξαναδεί, δεν έχουμε άλλη επιλογή με τους αντιπάλους που έχουμε εκεί έξω”, δήλωσε ο Τραμπ, στην παρουσίαση της σημαίας της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο πριν ανακοινώσει ένα από τα νέα όπλα.

“Τον ονομάζω πύραυλο super-duper και άκουσα ότι είναι 17 φορές πιο γρήγορος από αυτούς που έχουν τώρα. Αν πάρετε τον ταχύτερο πύραυλο που έχουμε τώρα, έχετε ακούσει ότι η Ρωσία έχει έναν πέντε φορές γρήγορο και η Κίνα εργάζεται σε πέντε ή έξι φορές γρηγορότερο, εμείς έχουμε ένα 17 φορές ταχύτερο», είπε.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο πύραυλος πρέπει να είναι ανώτερος από τους πυραύλους που αναπτύσσονται από τη Ρωσία και την Κίνα.

Με τον υπουργό Άμυνας Mark Esper να συμφωνεί καθώς μιλούσε ο πρόεδρος Τραμπ πρόσθεσε ότι ο πύραυλος μόλις έλαβε έγκριση για να κατασκευαστεί, απευθυνόμενος σε έναν από τους τρεις στρατηγούς που ήταν παρόντες στην τελετή.

H ανάπτυξη νέων υπερηχητικών πυραύλων από Κίνα και Ρωσία τα τελευταία χρόνια ώθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν και πάλι τις προσπάθειες για την ανάπτυξη πυραύλων που θα ανταγωνίζονται αυτούς των αντιπάλων τους.

photo video screenshot