Επιστρέφει ο εφιάλτης του ISIS στη Μ.Ανατολή με…τουρκική υπαιτιότητα;

Οι φόβοι πως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS / Daesh) θα επέστρεφε πιο δυνατό μετά την επίθεση του τουρκικού στρατού στη Συρία και τους Κούρδους φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά,

με την κινητικότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να αυξάνεται τον τελευταίο καιρό.

Το ISIS ξεκίνησε μια νέα επίθεση τη Δευτέρα με στόχο τις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στο Κυβερνείο του Ντιρ Έζορ.

Σύμφωνα με έκθεση από το πεδίο, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την επίθεση στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού στην ορεινή περιοχή του Jabal Bishri. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια έντονη και αιματηρή μάχη μεταξύ των δύο στρατών.

Ταυτόχρονα, μια άλλη μονάδα του Συριακού Στρατού αντιμετώπισε μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Jabal Al-Sukhnah, η οποία βρίσκεται δυτικά των διοικητικών συνόρων.

Ο Ερντογάν επανέφερε το ISIS

Oι Κούρδοι της Συρίας είχαν προειδοποιήσει πως μια τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία θα επέφερε μια μείζονα επανεμφάνιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS.

Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα ακύρωνε χρόνια καρποφόρων μαχών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), συμμαχίας κούρδων και αράβων μαχητών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και θα επέτρεπε στους αρχηγούς της οργάνωσης, που βρίσκονται ακόμη στη ζωή, να βγουν από την κρυψώνα τους.

Οι Κούρδοι αποτέλεσαν σημαντικούς συμμάχους για την Δύση, καθώς πολεμούσαν και αντιστέκονταν στις απειλές της ισλαμικής τρομοκρατίας. Η συμμαχία αυτή διαλύθηκε σε μία μόνο στιγμή, καθώς ο Τράμπ γύρισε την πλάτη του σ αυτούς, αφήνοντας ακόμη περισσότερο εκτεθειμένη την Ευρώπη σε νέους κινδύνους, όσον αφορά την ανασύνταξη των τρομοκρατών ισλαμιστών.

(Με πληροφορίες από onalert – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί