«Ανησυχούμε για την Πολωνία»: Οι Λευκορώσοι ετοιμάζουν πύραυλο-έκπληξη με Κινέζους και Πούτιν

Τι αποκάλυψε ο Λουκασένκο

Οι Λευκορώσοι ειδικοί εργάζονται ενεργά για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και της παραγωγής πυραύλων, με το βλέμμα στις κινήσεις του ΝΑΤΟ και ειδικά στην Πολωνία!

 Μάλιστα το Μινσκ θα αναπτύξει σύντομα έναν πολύ ισχυρό πύραυλο.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνάντηση με τον κυβερνήτη της ρωσικής περιφέρειας Κρασνοντάρ, Βενιαμίν Κοντρατίεφ.

Ο Πρόεδρος συνέχισε ότι τα γεγονότα της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ώθησαν τη Λευκορωσία να ασχοληθεί σοβαρά με την αμυντική βιομηχανία. Ένας άλλος παράγοντας για την έκρηξη στην βιομηχανία όπλων είναι η τεταμένη κατάσταση σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους. Τόνισε ότι οι ενέργειες της Πολωνίας στα σύνορα του κράτους της Ένωσης προκαλούν την μεγαλύτερη ανησυχία.

Ο αρχηγός του κράτους της Λευκορωσίας υπενθύμισε επίσης τα γεγονότα του 2020, όταν έγιναν προσπάθειες να γίνει η Λευκορωσία «διαχωριστική γραμμή» μεταξύ της Ρωσίας και της Ανατολής από την μια και της Δύσης από την άλλη. Ωστόσο, αυτό απέτυχε, είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Ο Λουκασένκο σημείωσε επίσης ότι οι μαχητές της ομάδας Βάγκνερ, που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην χώρα, εκπαιδεύουν και εξήγησαν στον Λευκορωσικό στρατό τι συνιστά πόλεμος σήμερα. Γι’ αυτό το Μινσκ αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή πυραύλων.

“Ξεκινήσαμε να τα αναπτύσσουμε με την Κίνα, τώρα περάσαμε στις ρωσικές τεχνολογίες. Θα φτιάξουμε έναν πύραυλο, έναν πραγματικό πύραυλο”, πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί