Αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διεξάγουν έρευνα μετά από φερόμενη επίθεση ενός υπόπτου στη Σκωτία, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 5 ατόμων.
Οι επιθέσεις, οι οποίες πιστεύεται ότι είχαν αντιμουσουλμανικό προφίλ, ξεκίνησαν κοντά σε ένα τζαμί στο Εδιμβούργο, όπου δύο άνδρες τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο ύποπτος, ο οποίος είναι ένας 36χρονος Σκωτσέζος, φέρεται επίσης να επιτέθηκε σε τρεις άλλους άνδρες σε άλλο μέρος της πόλης.
«Κανένα από τα θύματα, τα οποία κυμαίνονται από 22 έως 39 ετών, δεν φέρει απειλητικά για τη ζωή τραύματα. Τρία από τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία».
Ο ύποπτος φέρεται επίσης να επιτέθηκε σε ένα αυτοκίνητο σε ένα βενζινάδικο, το οποίο βρέθηκε με τα παράθυρα σπασμένα και ένα τσεκούρι μέσα, και εθεάθη να σπρώχνει ράφια μέσα στην αγορά του πρατηρίου, ανέφεραν βρετανικά δίκτυα.
«Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε πολλαπλές αναφορές για μια ταχέως εξελισσόμενη ακολουθία γεγονότων σε όλο το Εδιμβούργο πριν συλλάβουν έναν άνδρα, και η δημόσια ασφάλεια ήταν προτεραιότητά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία της Σκωτίας.
Ο ύποπτος φέρεται να είπε στην αστυνομία όταν συνελήφθη ότι «προστάτευε τη χώρα από αυτούς που βιάζουν τις κόρες μας».
Δείτε ΕΔΩ πλάνα με τον 36χρονο να κυκλοφορεί με το τσεκούρι και τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται στον απόηχο μίας ακόμα βίαιης επίθεσης από αφρικανικής καταγωγής άνδρα αυτή τη φορά στο Μπέλφαστ, η οποία με τη σειρά της είχε προκαλέσει έντονο κύμα βίας στους δρόμους βρετανικών πόλεων.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo









