• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σ΄αυτόν το δήμο του Μεξικού απαγορεύεται αυστηρά να πεθάνεις από κορωνοϊό

Σ΄αυτόν το δήμο του Μεξικού απαγορεύεται αυστηρά να πεθάνεις από κορωνοϊό

Σ’ αυτό το δήμο του Μεξικού, απαγορεύεται να πεθάνεις από κορωνοϊό.

Μάλιστα, οι δημοτικές αρχές έβγαλαν και σχετικό διάταγμα, που το κοινοποίησαν στους κατοίκους. Συγκεκριμένα, το πρωί της 4ης Μάη, οι κάτοικοι του Σοκουνόσκο, στη Βερακρούζ, ξύπνησαν για να αντικρίσουν ένα παράξενο δημοτικό διάταγμα.

Ο δήμαρχος, Σινφορόσο Ρόζας, διέταξε να τοποθετηθεί ένα πανό στην κεντρική πλατεία της πόλης, που ενημέρωνε τους πολίτες πως απαγορεύεται να πεθάνουν από κορωνοϊό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη απόφαση του δημάρχου προκάλεσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και ανθρώπων έξω από την κοινότητα.

«Όλοι μας ανησυχούμε για την υγεία των πολιτών κι αποφασίσαμε να ανεβάσουμε αυτόν τον καμβά με το δημοτικό διάταγμα ότι απαγορεύεται να πεθάνουν από κορονοϊό. Πρόκειται για ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης. Είναι ένα μήνυμα για τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι», ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, στην εφημερίδα, Diario del Istmo.

Το μήνυμα στο πανό γρήγορα έγινε viral στα social media. «Με δημοτικό διάταγμα, απαγορεύται αυστηρά να πεθάνεις από κορωνοϊό σ’ αυτόν τον δήμο», έγραφε.

Δείτε την ανάρτηση:

sputnik.gr / photo unsplash