Πρωτοποριακό τεστ στις ΗΠΑ-Εντοπίζει τους προσυμπτωματικούς, πριν γίνει μεταδοτικός ο κορωνοϊός

Τεστ που μπορεί να διαγνώσει τον κορωνοϊό από το πρώτο 24ωρο που θα μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό ανέπτυξαν επιστήμονες που εργάζονται για τον αμερικανικό στρατό. Το επιστημονικό επίτευγμα, που το αποκαλούν «καταλύτη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται πως μπορεί να εντοπίσει τον ιό σε ασθενείς, από το πρώτο 24ωρο […]

Τεστ που μπορεί να διαγνώσει τον κορωνοϊό από το πρώτο 24ωρο που θα μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό ανέπτυξαν επιστήμονες που εργάζονται για τον αμερικανικό στρατό.

Το επιστημονικό επίτευγμα, που το αποκαλούν «καταλύτη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται πως μπορεί να εντοπίσει τον ιό σε ασθενείς, από το πρώτο 24ωρο μόλυνσης.

Επομένως ο ασθενείς θα διαγιγνώσκεται θετικός, πριν εμφανίσει συμπτώματα και κυρίως πριν περάσει στο στάδιο μετάδοσης της ασθένειας.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό αρχίζουν να εκκρίνουν τον κορωνοϊό και να τον μεταδίδουν σε άλλους, δύο έως τρεις ημέρες πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με Κινεζικές έρευνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Guardian το τεστ αυτό φαίνεται πως μπορεί να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό σχεδόν 4 ημέρες νωρίτερα από τα συνηθισμένα τεστ που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.

Αυτό αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Το τεστ αυτό συμπληρώνει διαγνωστικά κενά που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο επικεφαλής της Darpa, δρ. Μπραντ Ρινκάισεν, καθώς φαίνεται πως θα μπορούσε να συμβάλει και σε άλλα στάδια στην διαγνωστική διαδικασία. Ένα τέτοιο τεστ θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού των χωρών. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, με δεδομένο πως τα κράτη ξεκινούν σιγά, σιγά, την επάνοδο στην κανονικότητα.

Το τεστ για τον κορωνοϊό αναμένεται να πάρει την απαραίτητη έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) ώστε να γίνει διαθέσιμο σε ευρύτερες ομάδες.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί