Απόφαση-σταθμός: «Σημαίες κρατών δεν έχουν θέση στο Ευρωκοινοβούλιο»

Πολλά μικρά βήματα προς την de facto κατάργηση των «εθνών-κρατών».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΕ) απέρριψε τις καταγγελίες εκπροσώπων του γαλλικού συντηρητικού κόμματος National Rally την Πέμπτη, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την απαγόρευση της επίδειξης εθνικών σημαιών στην αίθουσα συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το ΔΕΕ διευκρίνισε ότι «η ανάρτηση των σημαιών των κρατών μελών στα έδρανα των εκλεγμένων αξιωματούχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρχεται σε αντίθεση με τον αντιπροσωπευτικό τους ρόλο, όπως περιγράφεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες».

Η απόφασή του υπογράμμισε ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες χαρακτηρίζονται συνήθως από προφορική παράδοση, σύμφωνα με την οποία οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τις απόψεις τους μέσω συζήτησης και όχι με άλλες μορφές έκφρασης, όπως η επίδειξη σημαίας.

Συνολικά 11 Γάλλοι και δύο Γερμανοί Ευρωβουλευτές διαμαρτυρήθηκαν για αυτό που έκριναν παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Αυτή η διαμάχη χρονολογείται από τις αρχές του 2020, στον απόηχο του Brexit, όταν εκλεγμένοι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου κυμάτιζαν σημαίες της χώρας τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων κοινοβουλευτικών τους συνόδων.

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί