• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η συμβουλή Κίσινγκερ σε Μπάιντεν – Δικαίωση του el.gr για τις εξελίξεις – vid

Η συμβουλή Κίσινγκερ σε Μπάιντεν – Δικαίωση του el.gr για τις εξελίξεις – vid

Τι ειπώθηκε για τις Συμφωνίες του Αβραάμ

«Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρέπει να επιστρέψει στο πνεύμα της συμφωνίας με το Ιράν, η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν αγώνα όπλων στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ σε διαδικτυακή διάσκεψη του Ινστιτούτου Ιουδαϊκής Πολιτικής, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Ο Κίσινγκερ επέκρινε την συμφωνία του 2015 με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα, από την οποία βγήκε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το 2018. Όπως ακούγεται, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να επιστρέψει σε αυτήν, εάν το Ιράν συμφωνήσει να συμμορφωθεί ξανά με τους περιορισμούς της συμφωνίας σε σχέση με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

 «Δεν πρέπει να γελιόμαστε», δήλωσε ο 97χρονος διεθνιστής διπλωμάτης και προσέθεσε: «Δεν πιστεύω ότι το πνεύμα [της συμφωνίας του Ιράν] θα κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από την μεταφορά πυρηνικών όπλων σε όλη την Μέση Ανατολή και ως εκ τούτου θα δημιουργήσει μια κατάσταση λανθάνουσας έντασης που αργά ή γρήγορα θα κλιμακωθεί».

Οι σημερινοί ηγέτες στο Ιράν «δεν δείχνουν να μπορούν να εγκαταλείψουν τον συνδυασμό ισλαμικού ιμπεριαλισμού και απειλής», σημείωσε ο Κίσινγκερ.

«Δεν λέω φυσικά ότι δεν πρέπει να τους μιλάμε», ξεκαθάρισε.

Όταν ο Κίσινγκερ ρωτήθηκε τι θα συμβούλευε να κάνει ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του, ώστε να επωφεληθούν από τις Συμφωνίες του Αβραάμ, στις οποίες τέσσερα αραβικά κράτη εξομάλυναν τους δεσμούς με το Ισραήλ (ΕΔΩ), απάντησε:

«Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από όσα επιτεύχθηκαν πρόσφατα σε αυτές τις συμφωνίες μεταξύ του αραβικού και του ισραηλινού κόσμου. Θα έλεγα στην νέα διοίκηση (του Λευκού Οίκου) ότι είμαστε σε καλή πορεία».

Οι συμφωνίες «άνοιξαν ένα παράθυρο ευκαιρίας για μια νέα Μέση Ανατολή», είπε ο Κίσινγκερ, καταλήγοντας: «Οι αραβικές χώρες κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν, όντας σε συνεχή ένταση με τμήματα της Δύσης και με το Ισραήλ, οπότε αποφάσισαν ότι έπρεπε να φροντίσουν τον εαυτό τους».

Με άλλα λόγια λοιπόν, ο διπλωμάτης και άριστος διαμεσολαβητής Κίσινγκερ, προτιμά να κρατήσει αποστάσεις από το «φασαριόζικο» Ιράν και να τηρηθούν, από την άλλη συμφωνίες του Αβραάμ (ενδεχομένως ακόμα και εις βάρος των παλαιστινιακών συμφερόντων, καθώς αποτελεί πρωτοβουλία του Ισραήλ), παρά το γεγονός πως αποτελούν επίτευγμα του αντιπάλου Τραμπ και όπως σας είχαμε ενημερώσει στο el.gr, το σχέδιο δεν αποκλείεται να αρέσει στους διεθνιστές και να το κρατήσουν!!!

Είχαμε γράψει χαρακτηριστικά στο άρθρο μας «Διώχνουν την Τουρκία και προχωρούν! Σχέδιο για την Ιερουσαλήμ φέρνει ανατροπές»:

Δεν αποκλείεται, αν το σχέδιο αρέσει στους διεθνιστές της Δύσης, τότε, ενώ όλοι πίεζαν το Ισραήλ να κάνει υποχωρήσεις απέναντι στους Παλαιστίνιους, να είναι οι Παλαιστίνιοι εκείνοι που θα δεχθούν την πίεση, προκειμένου να υποχωρήσουν. Άλλωστε πλέον δεν μιλάμε για μονομερή ενέργεια του Ισραήλ αλλά για διαθρησκευτικό σχέδιο συνεννόησης εβραίων μουσουλμάνων, κάτι που ήταν διακαής επιθυμία της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.

Όπως είδαμε λοιπόν ο Κίσινγκερ δήλωσε σε σχέση με τις Συμφωνίες του Αβραάμ πως βρίσκονται σε «καλή πορεία» για «μία νέα Μέση Ανατολή».