Επίδομα γέννησης: 36 εκατ. θα λάβουν αναδρομικά 59.000 μητέρες – Πότε καταβάλλονται

Δικαιούχοι είναι 58.912 γυναίκες οι οποίες γέννησαν εντός του 2023 και είτε έχουν ήδη λάβει το πλήρες ποσό του επιδόματος ή θα τους καταβληθεί η δεύτερη δόση τώρα τον Απρίλιο. Αυτές θα λάβουν για τα αναδρομικά, το πόσο των 36.247.500 ευρώ.

Την ερχόμενη Τρίτη 30 Απριλίου, δηλαδή Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα αναδρομικά από την αύξηση του επιδόματος γέννησης για όλα τα παιδιά τα οποία γεννήθηκαν από 1η Ιανουαρίου του 2023.

Δικαιούχοι είναι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και:

είτε έχουν ήδη λάβει το πλήρες ποσό του επιδόματος
ή θα τους καταβληθεί η δεύτερη δόση τώρα τον Απρίλιο,
Και στις δυο περιπτώσεις οι μητέρες θα λάβουν για τα αναδρομικά συνολικά το πόσο των 36.247.500 ευρώ.

Το επιπλέον ποσό το οποίο προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, πληρώνεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι για την τρέχουσα μηνιαία καταβολή του επιδόματος γέννησης, οι δικαιούχοι λαμβάνουν το αυξημένο ποσό.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος γέννησης για το μήνα Απρίλιο ανέρχονται σε 10.119 και το ποσό της καταβολής ανέρχεται σε 11.165.950 ευρώ.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

«Στεκόμαστε με αγωνία και φροντίδα δίπλα στις μαμάδες και δίνουμε μια σημαντική ανάσα στις οικογένειες να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες πρώτες ανάγκες. Περιορίζοντας τις δυσκολίες, μεγαλώνει η χαρά που φέρνει ένα νέο μωρό. Στηρίζουμε εμπράκτως τη μητρότητα με αύξηση στα επιδόματα, την επέκταση των επιδοτούμενων γονικών αδειών. Ενώ εντός του ‘ 24 περισσότερα από 400 εκ. ευρώ κατευθύνονται για να υποστηρίξουμε τις οικογένειες. Ποτέ δεν θα πούμε ότι είναι αρκετά αλλά ποτέ δεν ήταν περισσότεροι οι αντίστοιχοι πόροι»

(Με πληροφορίες από imerisia. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί