• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διώχνουν την Τουρκία και προχωρούν! Σχέδιο για την Ιερουσαλήμ φέρνει ανατροπές

Διώχνουν την Τουρκία και προχωρούν! Σχέδιο για την Ιερουσαλήμ φέρνει ανατροπές

Τι καταγγέλλει κορυφαίος Παλαιστίνιος Πρύτανης!

Γράφοντας πρόσφατα στο middleeastmonitor, ο Πρύτανης Πολιτικών Επιστημών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Umma στην Γάζα της Παλαιστίνης, Adnan Abu Amer, κάνει λόγο για σχέδιο μεταξύ ΗΑΕ και Ισραήλ, προκειμένου να αλλάξει το status quo στο Όρος του Ναού εκεί που βρίσκεται το τέμενος Αλ Άκσα και να χτιστεί ο Τρίτος Ναός.

Κάνει λόγο μάλιστα για χρηματικούς πόρους των ΗΑΕ που έρχονται προς Ιερουσαλήμ, την οποία το Ισραήλ καλεί τα Εμιράτα να την αναγνωρίσουν ως πρωτεύουσα της χώρας, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν το ανατολικό κομμάτι της πόλης ως πρωτεύουσα τους δικού τους μελλοντικού αναγνωρισμένου κράτους.

Στο άρθρο του, ο Amer κατηγορεί τα Εμιράτα για απόπειρα πώλησης ακινήτων που απέκτησαν από Παλαιστίνιους σε μια εβραϊκή οργάνωση, αναφέροντας πως η επόμενη κίνηση δεν αποκλείεται να είναι, όπως σχολιάζουν εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, η βοήθεια των ΗΑΕ για την ανέγερση του Τρίτου Ναού, ο οποίος ονομάζεται στο άρθρο ως «φερόμενη συναγωγή».

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «απόπειρα των Εμιράτων να πουλήσουν τα σπίτια και τα ακίνητα που αγόρασαν από τους Παλαιστινίους στις εβραϊκές ενώσεις εποικισμού» και στην συνέχεια υπογραμμίζεται: «Αυτό εγείρει τον φόβο των Παλαιστινίων ότι το επόμενο στάδιο ενδέχεται να σηματοδοτήσει την έναρξη της κατασκευής της φερόμενης συναγωγής με την συμβολή των αρχών των ΗΑΕ, οι οποίες έχουν ήδη κατασκευάσει έναν ινδικό ναό στο Ντουμπάι, ενώ άνοιξαν μια συναγωγή στο Αμπού Ντάμπι».

Ο καθηγητής λέει επίσης ότι το Ισραήλ, με την βοήθεια κρατών του Σουνιτικού Κόλπου, όπως τα ΗΑΕ, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία, επιχειρούν να εκδιώξουν την τουρκική επιρροή  από την Ιερουσαλήμ.

Αυτό που προκύπτει λοιπόν είναι πως επιχειρείται η ανέγερση του Τρίτου Ναού στο Όρους του Ναού, κάτι που θα σημάνει την απαρχή της εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου «παγκόσμια ειρήνη», την προσπάθεια δηλαδή συνεννόησης, ας το γράψουμε έτσι, των Μεγάλων Δυνάμεων του πλανήτη και εν συνεχεία την εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας (συγ)κυβέρνησης των διεθνιστών της Δύσης και των εθνιστών Ρωσίας και συμμάχων.

Επιφανείς Παλαιστίνιοι βλέπουν κοινή εβραίο-μουσουλμανική προσπάθεια ανέγερσης της «φερόμενης συναγωγής», όπως την ονομάζουν, από ΗΑΕ και Ισραήλ. Στο θέμα είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο el.gr (ΕΔΩ). Πώς θα αντιδράσουν άπαξ και βρεθούν προ τετελεσμένων;;; Θα πειστούν οι Παλαιστίνιοι να ενδώσουν σε μία τέτοια προοπτική;;;

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι αραβικές χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε συνεννόηση με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των «Συμφωνιών του Αβραάμ», προσπαθούν να αποκόψουν τους δεσμούς της Παλαιστίνης με την Τουρκία, η οποία θέτει εμπόδια, μέχρι στιγμής, στην αλλαγή του status quo στο Όρος του Ναού.

Επομένως, όπως γράφει ο Amer,  το σχέδιο ομαλοποίησης μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ τείνει στο να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στο Όρος του Ναού, καθώς ο Ισραηλινός υπουργός Ιερουσαλήμ Ραβίνος, Ράφι Περέτζ, ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες των ΗΑΕ να επισκεφθούν την Ιερουσαλήμ, ως «πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Οι Παλαιστίνιοι βλέπουν σε αυτό το ισραηλινό σχέδιο την προσέλκυση δύο εκατομμυρίων μουσουλμάνων τουριστών στην Ιερουσαλήμ ετησίως, με στόχο να είναι το Ισραήλ αυτό που θα ελέγξει το ιερό τζαμί και τις πλατείες του, με το βλέμμα στην ανέγερση του Τρίτου Ναού, έχοντας στο πλευρό του μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου. Δεν αποκλείεται, αν το σχέδιο αρέσει στους διεθνιστές της Δύσης, τότε, ενώ όλοι πίεζαν το Ισραήλ να κάνει υποχωρήσεις απέναντι στους Παλαιστίνιους, να είναι οι Παλαιστίνιοι εκείνοι που θα δεχθούν την πίεση, προκειμένου να υποχωρήσουν. Άλλωστε πλέον δεν μιλάμε για μονομερή ενέργεια του Ισραήλ αλλά για διαθρησκευτικό σχέδιο συνεννόησης εβραίων μουσουλμάνων, κάτι που ήταν διακαής επιθυμία της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.

Θα σας ενημερώνουμε για την όποια εξέλιξη, καθώς όλα δείχνουν πως κοντοζυγώνουμε σε ραγδαίες εξελίξεις.