Γαλλικό αίτημα «ΒΟΜΒΑ» προς την Ελληνική αεράμυνα: Δώστε μας τα CROTALE, vid

Έντονο παρασκήνιο και στο βάθος Ουκρανία...

Υπάρχει ενδεχόμενο η Ελλάδα να ενισχύσει την Γαλλία με την αντιαεροπορική συστοιχία CROTALE, για την ασφάλεια του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γερμανία, οι Γάλλοι ζητούν από την Ελλάδα το εν λόγω σύστημα, προκειμένου να στείλουν εκείνοι patriot στην Ουκρανία! Η Γαλλία δίνει όπλα στην Ουκρανία και τώρα καταλαβαίνει ότι έχει κενά στην δική της άμυνα, ζητώντας από την Ελλάδα να συνδράμει για την… Ολυμπιάδα! Το Παρίσι αφήνει να εννοηθεί πως άπαξ και παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, έχει ανάγκη την συνδρομή από συμμαχικά κράτη, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την αεράμυνα κρίσιμων υποδομών κατά την διάρκεια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων!

Το συγκεκριμένο αίτημα, σε μία περίοδο, κατά την οποία τονίζεται η ανάγκη ενίσχυσης της ουκρανικής αεράμυνας προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και συνειρμούς!

Η πρόταση των Γάλλων, μολονότι δεν έχει άμεση σύνδεση με την Ουκρανία, δεν αποκλείεται να συνιστά παραίνεση προς την Αθήνα να διαθέσει τμήμα της αντιαεροπορικής άμυνάς της, στο πλαίσιο της προσπάθειας των Ευρωπαίων να στείλουν ακόμα περισσότερα συστήματα αεράμυνας στο Κίεβο! Τα εν λόγω συστήματα ίσως τελικά καταλήξουν στην Ουκρανία, σχολιάζουν ΜΜΕ!

Για την ώρα υπάρχουν γαλλικές, γερμανικές και αμερικανικές πιέσεις και ουδείς δεν γνωρίζει με σιγουριά τι θα πράξει η Αθήνα!

«Εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εν προκειμένω, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια συγκεκριμένη συνδρομή η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντοτε κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά μιλάμε πάντα, το ξεκαθαρίζω, για περιορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όταν υπάρχει κάτι περισσότερο, προφανώς θα ενημερωθείτε», τόνισε αόριστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης!

Το σύστημα CROTALE NG/GR εντάχθηκε στην ΠΑ το 2003 και είναι γαλλικής κατασκευής! Αποτελεί κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), έχοντας ενσωματωμένο έναν κλωβό, τα RADAR έρευνας και εγκλωβισμού, το σύστημα FLIR, το σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και τον εκτοξευτή βλημάτων.

Το σύστημα διαθέτει RADAR έρευνας, εμβέλειας 20 χλμ, RADAR/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20 χλμ!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AFP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί