Έσκισε σημαία του Ουκρανικού Επαναστατικού Στρατού μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Φοβερό ΒΙΝΤΕΟ

Τι ακριβώς έκανε Πολωνή ευρωβουλευτής

Σημαία του Ουκρανικού Επαναστατικού Στρατού (UPA), του οποίου, σύμφωνα με το RT, οι μαχητές σφαγίασαν έως και 100.000 Πολωνούς σε μια από τις χειρότερες θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – κατά την διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με την υποψηφιότητα του Κιέβου για ένταξη στην ΕΕ, σκίστηκε σε δημόσια θέα από Πολωνή ευρωβουλευτή.

Την Τρίτη, η Ewa Zajaczkowska-Hernik, μέλος της δεξιάς ομάδας Patriots for Europe και καθηγήτρια ιστορίας, απηύθυνε ένα καυστικό κατηγορητήριο για την εξύμνηση του UPA από την Ουκρανία, με την ομιλία να γίνεται στο πλαίσιο μιας εβδομαδιαίας διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Βαρσοβίας και Κιέβου, η οποία πυροδοτήθηκε από την απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ονομάσει μια μονάδα ειδικών δυνάμεων «Ήρωες του UPA».

Όπως υπενθυμίζεται από το ρωσικό μέσο, ο Πολωνός πρόεδρος, Κάρολ Ναβρότσκι, χαρακτήρισε την απόφαση του Ζελένσκι «εξωφρενική» και αφαίρεσε από τον Ουκρανό ηγέτη το παράσημο του Τάγματος του Λευκού Αετού, την ύψιστη τιμή της Πολωνίας, με αρκετούς ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους να απαντούν επιστρέφοντας τα πολωνικά τους παράσημα.

Η σκηνή είναι χαρακτηριστική και μάλιστα την ανήρτησε η ευρωβουλευτής στον προσωπικό της λογαριασμό στο X, γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντιτάχθηκα στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και έσκισα την σημαία του Μπαντέρα αυτών που διέπραξαν γενοκτονία εναντίον Πολωνών πολιτών!».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο.

Με πληροφορίες από RT, photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί