«Ναι είμαι έτοιμος να εμβολιαστώ, εάν τα εμβόλια της Ρωσίας και της Κίνας εγκριθούν στην Ευρώπη», επεσήμανε ο κ. Κουρτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Μάλιστα, ο Κουρτς υπογράμμισε πως η Αυστρία είναι έτοιμη να οργανώσει την παραγωγή των ρωσικών ή των κινεζικών εμβολίων, όπως και από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν θα λάβουν την έγκριση της ΕΕ.
Νωρίτερα, ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρχει «κανένα γεωπολιτικό ταμπού» για την έγκριση εμβολίων κατά της COVID-19, καθώς κάθε πρόσθετο εμβόλιο -δεδομένου ότι είναι αποτελεσματικό και εγκεκριμένο- είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), βάζει μπρος τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik V στην ΕΕ, ενώ μάλιστα η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν ήταν η πρώτη από τις χώρες της ΕΕ που άρχισε να χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο, ενώ η Σερβία ελπίζει να δημιουργήσει κοινή παραγωγή με τη Μόσχα για το Sputnik V.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαγνήτισε τα βλέμματα η Κέιτ Μίντλετον στην τελετή απονομής των βραβείων BAFTA, Vid
- «Η νίκη θα είναι δική μας» – Το πανό στην ρωσική πρεσβεία στην Σεούλ που ενόχλησε την Ν. Κορέα
- FT: Μυστική συμφωνία Ρωσίας-Ιράν για την απόκτηση προηγμένων πυραύλων
- Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Κινέζος πρόεδρος δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για ένα «νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις των δύο χωρών
- Ζελένσκι: «Ο Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»
- Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “επανεξελέγη” στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- Μεσανατολικό: Η Χαμάς ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο ηγέτη της – Ποιοι είναι οι δυο υποψήφιοι
- Το Πεκίνο καλεί την Ουάσινγκτον να άρει τους «μονομερείς» δασμούς
- Οι ΗΠΑ προτρέπουν όσους Αμερικανούς βρίσκονται στο Μεξικό να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια









