Διευκρίνισεις για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου πυραύλου της SpaceX μόλις 17 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) έδωσε στέλεχος της NASA.
Όπως είπε «στην ατμόσφαιρα υπήρχε πολύς ηλεκτρισμός», στοιχείο που αύξανε τον κίνδυνο ο πύραυλος Falcon 9 να χτυπηθεί από κεραυνό.
«Δεν υπήρχε κάποια καταιγίδα στην περιοχή αλλά φοβηθήκαμε ότι αν προχωρούσαμε με την εκτόξευση θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε κάποιον κεραυνό» εξήγησε ο Τζιμ Μπράιντεσταϊν.
"It was a great day for NASA, it was a great day for @SpaceX. I think our teams worked together in a really impressive way, making good decisions all along." Administrator @JimBridenstine explains why the scrub today was the best decision to keep the #LaunchAmerica crew safe: pic.twitter.com/MVV85ZFx42
— NASA (@NASA) May 27, 2020
Η επόμενη προσπάθεια για την εκτόξευση του πυραύλου έχει προγραμματιστεί για τις 10:22 το βράδυ του Σαββάτου με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για πιθανότητα 50% η διαδικασία να ολοκληρωθεί αυτή τη φορά κανονικά.
Ο ένας από τους δύο αστροναύτες της ιστορικής πρώτης επανδρωμένης πτήσης ιδιωτικής εταιρείας με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο Νταγκ Χάρλι περιέγραψε ότι «εμείς μέσα από τον πύραυλο βλέπαμε σταγόνες βροχής και αντιληφθήκαμε πως ό,τι και να ήταν, συνέβαινε πολύ κοντά στην ώρα εκτόξευσης σε μια στιγμή που δεν το χρειαζόμασταν».
Η εκτόξευση θα γινόταν από την ιστορική πλατφόρμα 39Α, η οποία έχει παραχωρηθεί από τη NASA στην SpaceX. Από αυτή είχαν απογειωθεί ο Νιλ Αρμστρονγκ και οι αποστολές του προγράμματος «Απόλλων» για τη Σελήνη.
Οι δύο αστροναύτες είναι σχεδιασμένο να παραμείνουν στον ISS για ένα χρονικό διάστημα 1-4 μηνών προτού επιστρέψουν με το Crew Dragon στη Γη.
Today’s launch was scrubbed due to weather. There were no issues with the @SpaceX Falcon 9 rocket and Crew Dragon spacecraft. The next launch attempt is Saturday, May 30 at 3:22 p.m. ET. #LaunchAmerica More photos from today: https://t.co/8due5jBg5Y pic.twitter.com/wvvd3WcnWz
— NASA HQ PHOTO (@nasahqphoto) May 27, 2020
Η κάψουλα Crew Dragon έχει ξαναεπισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Μάρτιο του 2019, χωρίς πλήρωμα. Η αποστολή Demo-1 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την επιστροφή της κάψουλας, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή, η SpaceX θα έχει συμπληρώσει ένα σημαντικό ορόσημο για το συμβόλαιο που ανέλαβε το 2014 -μαζί με την Boeing- προκειμένου να εξυπηρετεί την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του ISS.
(protothema – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν την νύχτα 71 drones της Ουκρανίας
- Τρία drones φέρονται να εθεάθησαν πάνω από πυρηνικό εργοστάσιο στο Βέλγιο
- Κυβέρνηση Τραμπ: Όσο συνεχίζεται το Shutdown τόσο θα μειώνονται δραστικά οι πτήσεις
- Ο Μιλέι χορεύει τον viral χορό του Τραμπ στο θέρετρό του στη Φλόριντα, vid
- Χαμός με τις σπάνιες γαίες! Τι αναφέρεται για Γερμανία και Βολιβία
- Χωρίς μετρό από σήμερα και για ένα μήνα η Θεσσαλονίκη
- Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Ιόνιο, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Συμφωνία στην αμερικανική Γερουσία για να τερματιστεί προς ώρας ( ; ) η δημοσιονομική παράλυση
- Παραιτήσεις ηγετικών στελεχών του BBC μετά από… μοντάζ σε ντοκιμαντέρ για τον Τραμπ









