Ισλαμιστές ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια κηδείας σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 40, σύμφωνα με τις αρχές.
Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε σε ελληνορθόδοξο ναό στο Καράκ, περίπου 180 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Αμμάν.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας έδειξαν δύο ενόπλους —οι οποίοι φαίνεται να κρατούν πιστόλια— να πλησιάζουν την εκκλησία και να πυροβολούν.
Στη συνέχεια, ένας τρίτος άνδρας, που φαίνεται να κρατά ημιαυτόματο τυφέκιο, πλησιάζει και ανοίγει πυρ, ενώ και οι τρεις κατευθύνονται τρέχοντας προς την εκκλησία.
Οπτικό υλικό που κατέγραψαν μάρτυρες δείχνει σπασμένα γυαλιά και κηλίδες αίματος στο δάπεδο της εκκλησίας.
Ο Ντόργκαμ Χαλάσα, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην κηδεία εντός της εκκλησίας, δήλωσε ότι ξέσπασαν σφοδροί πυροβολισμοί 15 λεπτά μετά την έναρξη της τελετής, προκαλώντας πανικό και αναγκάζοντας τον κόσμο να τραπεί σε φυγή. «Ήταν μια παράξενη κατάσταση, με πυκνά πυρά», ανέφερε ο Χαλάσα.
Οι τοπικές αρχές «βλέπουν» μέλη του ISIS πίσω από τη σφαγή.
Μήνυμα Μητσοτάκη – Καταδίκη από το ελληνικό ΥΠΕΞ
«Καταδικάζω απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Κάρακ της Ιορδανίας. Οι επιθέσεις εναντίον αθώων ανθρώπων και χώρων λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και στον ιορδανικό λαό και σημειώνει
«Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ιορδανίας. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο».
Σε ανακοίνωση προέβη και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας φυσικά την επίθεση των ισλαμιστών:
Δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σοκαριστικά πλάνα.
Pixabay photo








