Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ . Πλεύρης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα καλύψει το σύνολο των δαπανών που συνδέονται με την επιβάρυνση της Ιεράπετρας, ενώ θα χρηματοδοτήσει και τα αναγκαία αντισταθμιστικά έργα για την τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, το υπουργείο μεριμνά για την άμεση μεταφορά των μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή, όπως έχει πράξει και μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα υπάρχει μόνιμη παρουσία του υπουργείου, με στόχο τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και των υπόλοιπων αρμόδιων φορέων έως την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους.
Στον σχεδιασμό του υπουργείου περιλαμβάνεται, επίσης, η λειτουργία της δομής στο Ηράκλειο, παράλληλα με τη δομή στα Χανιά. Σε συνδυασμό με τη συνεχή παρουσία του ναυλωμένου πλοίου για τη μεταφορά των μεταναστών, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η αποσυμφόρηση της περιοχής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi









