Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει αναφορές για ενδεχόμενη σχέση των εμβολίων mRNA με διακοπή της έμμηνης ρύσης και βαριά εμμηνόρροια.
«Αναφορές έχουν υποβληθεί και για τα δύο εμβόλια mRNA, Pfizer και Moderna, ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές αν υπάρχει αιτιακή σχέση με το εμβόλιο», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Πράγματι, τα περιστατικά γυναικών που αντιμετώπισαν διάφορα γυναικολογικής φύσεως προβλήματα τους τελευταίες μήνες πληθαίνουν και φαίνεται πως υπάρχουν χώρες που κρατιούνται στοιχεία για τις πιθανές παρενέργειες (φυσικά ΟΧΙ στην Ελλάδα).
Νορβηγική μελέτη έδειξε πέρυσι ότι ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν αυξημένη ροή στην περίοδό τους μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο ο ΕΜΑ είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι δεν έχει τεκμηριωθεί τέτοια σχέση.
Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του EMA είπε ότι αποφάσισε να ζητήσει αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών από ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του









