Ποιοί είναι οι κίνδυνοι από την χρήση ανεμιστήρα τη νύχτα – Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα όταν έχει ζέστη

Ενώ ο ανεμιστήρας μπορεί να σας προσφέρει αίσθηση δροσιάς τη νύχτα, στην πραγματικότητα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, σύμφωνα με έναν ειδικό.

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα, η υπερβολική ζέστη μπορεί να εμποδίσει τον ύπνο.


Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς ανεμιστήρες για να δροσιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όμως, ένας ειδικός προειδοποιεί για τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση του ανεμιστήρα τη νύχτα.

4 κίνδυνοι από την χρήση ανεμιστήρα τη νύχτα
Ο Martin Seeley δήλωσε ότι οι ανεμιστήρες μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ταυτόχρονα προειδοποιεί για τους 4 πιθανούς κινδύνους για την υγεία από την χρήση ανεμιστήρα τη νύχτα:

Αλλεργιογόνα και άσθμα
Καταρροή
Ξηρότητα στα μάτια και ερεθισμός
Μυϊκός πόνος


Αλλεργιογόνα και άσθμα

Σύμφωνα με τον Seeley, οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες συμβάλλουν στην κυκλοφορία του αέρα μέσα στο δωμάτιο, αλλά αναδεύουν επίσης ακάρεα σκόνης, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα, όπως:

έντονο φτέρνισμα,
υγρά μάτια,
καταρροή,
φαγούρα στο λαιμό και
δυσκολίες στην αναπνοή
«Ο τακτικός καθαρισμός των πτερυγίων του ανεμιστήρα ή η χρήση ανεμιστήρα με καθαρισμό αέρα μπορεί να ανακουφίσει από τις αλλεργίες», τονίζει ο ειδικός.

Καταρροή
«Η παρατεταμένη χρήση ηλεκτρικών ανεμιστήρων μπορεί να ξηράνει τον αέρα, κάνοντας τον οργανισμό να παράγει περισσότερη βλέννα για να παραμείνει ενυδατωμένος», αναφέρει ο Seeley. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βουλωμένη μύτη, πονοκέφαλο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Η καλή ενυδάτωση με κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού σε όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ξηρά μάτια και ερεθισμός
Ακόμη προειδοποίησε ότι ο ξηρός αέρας από τους ανεμιστήρες μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ερεθισμό στα μάτια, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για όσους φορούν φακούς επαφής.

Μυϊκός πόνος
«Ο δροσερός αέρας από τον ηλεκτρικό ανεμιστήρα μπορεί να επιδεινώσει υπάρχοντες μυϊκούς πόνους και να οδηγήσει σε κράμπες, με αποτέλεσμα περισσότερη δυσφορία», δηλώνει.

7 συμβουλές από ειδικό για καλύτερο ύπνο όταν έχει ζέστη
Αυτές οι οικονομικές συμβουλές από τον Seeley θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα χωρίς να χρειάζεστε ανεμιστήρα:

Βάλτε τη μαξιλαροθήκη ή τη θερμοφόρα σας στην κατάψυξη πριν κοιμηθείτε. Δυσκολεύεστε να δροσιστείτε το βράδυ; Γεμίστε τη θερμοφόρα σας με κρύο νερό και βάλτε την στην κατάψυξη μία ώρα πριν τον ύπνο.
Πλύνετε τους καρπούς σας με κρύο νερό όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν τον ύπνο, τοποθετήστε επίσης τους καρπούς σας κάτω από κρύο νερό για μερικά λεπτά πριν τον ύπνο, καθώς αυτό δροσίζει γρήγορα το σώμα σας.
Κρατήστε τις περσίδες και τις κουρτίνες του υπνοδωματίου σας κλειστές όλη μέρα. Αυτό θα πρέπει να διατηρεί το υπνοδωμάτιό σας πιο δροσερό τη νύχτα, όταν πρέπει να κοιμηθείτε.
Εκτεθείτε σε όσο το δυνατόν περισσότερο φως της ημέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει καθώς το φως παίζει τον πιο σπουδαίο ρόλο στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σας και επιπλέον δίνει σήμα στον εγκέφαλό σας πότε να είναι σε εγρήγορση και πότε να ξεκουραστεί.
Πιείτε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει νυσταλέους και κουρασμένους, διαταράσσοντας με αρνητικό τρόπο τη διάθεσή σας.
Μην καταναλώσετε αλκοόλ για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο. Το αλκοόλ έχει κατασταλτικές ιδιότητες, οπότε στην πραγματικότητα η ποιότητα του ύπνου σας θα είναι χειρότερη και θα νιώθετε κουρασμένοι το πρωί.
Αλλάξτε το πάπλωμά σας σε πιο ανοιχτόχρωμο. Αν ιδρώνετε τη νύχτα, δοκιμάστε να αλλάξετε το πάπλωμά σας επιλέγοντας ένα σε πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση κατασκευασμένο από πιο ελαφρύ υλικό, ώστε να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί