Σύμφωνα πληροφορίες από τον οργανισμό, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες από την ίδια την παραλλαγή.
Όπως σημειώνουν πηγές του ΕΟΔΥ, «δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών. Ωστόσο, η καταγραφή και μελέτη των δεδομένων και των χαρακτηριστικών της υποομάδας ΒΑ.2 ή 21L θα συνεχιστεί».
Παράλληλα ο οργανισμός σημειώνει πως: «Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των λοιμώξεων Όμικρον παγκοσμίως προκαλείται από την υποομάδα ΒΑ.1. Η υποομάδα ΒΑ.2 (ή 21L) αποτελεί τμήμα της μεγαλύτερης ομάδας 21Μ, όπως και η ΒΑ.1» και ότι «στην Ελλάδα τα ποσοστά της υποομάδας ΒΑ.1 της Όμικρον έχουν εκτιμηθεί ότι είναι παραπάνω από 90% στις περισσότερες περιφέρειες. Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί 2 περιστατικά ΒΑ.2 ή 21L σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που έχουν ιχνηλατηθεί και βρίσκονται σε απομόνωση».
Πηγές του ΕΟΔΥ καλούν τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και να ενημερώνονται για τις οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό ανά πληθυσμιακή και ηλικιακή ομάδα, καθώς και να παραμείνουν σε εγρήγορση διενεργώντας τεστ στο πλαίσιο που ήδη έχει ανακοινωθεί.
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









