αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών, ανακοίνωσε σήμερα Κινέζος αξιωματούχος.
Η Κίνα ξεκίνησε το έκτακτο αυτό πρόγραμμα χορήγησης εμβολίων τον Ιούλιο, αφού είχε ενημερώσει σχετικά τον ΠΟΥ τον Ιούνιο, δήλωσε ο Ζενγκ Ζονγκγουέι, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε ζωτικής σημασίας τομείς και άλλες περιορισμένες ομάδες ανθρώπων που θεωρούνταν υψηλού κινδύνου έχουν λάβει εμβόλια κατά της covid-19, αν και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.
“Στα τέλη Ιουνίου το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε το πρόγραμμα έκτακτης χορήγησης εμβολίων κατά της covid-19”, σημείωσε ο Ζενγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
“Μετά την έγκριση, στις 29 Ιουνίου, ενημερώσαμε τους αρμόδιους αντιπροσώπους του γραφείου του ΠΟΥ στην Κίνα, και λάβαμε τη στήριξη και την κατανόηση του ΠΟΥ”, πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σουμία Σουαμινάθαν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές κάθε χώρας μπορούν να εγκρίνουν τη χρήση ιατρικών προϊόντων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε εσωτερικό επίπεδο λόγω της έκτακτης κατάστασης, όμως το χαρακτήρισε “προσωρινή λύση”.
Η μακροπρόθεσμη λύση βρίσκεται στην ολοκλήρωση των δοκιμών τρίτης φάσης των εμβολίων κατά του κορονοϊού, είχε τονίσει ο αξιωματούχος αυτός.
Τουλάχιστον τρία πειραματικά εμβόλια –ανάμεσά τους και δύο που έχει αναπτύξει η κρατική China National Biotech Group και ένα της Sinovac Biotech, που βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών– περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα έκτακτης χορήγησης που ενέκρινε το Πεκίνο.
Ένα τέταρτο πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσεται από την CanSino Biologics εγκρίθηκε τον Ιούνιο για χορήγηση στον στρατό της Κίνας.
Η ετήσια ικανότητα παραγωγής της Κίνας εμβολίων κατά της covid-19 αναμένεται να φτάσει τα 610 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος του 2020 και το 1 δισεκατομμύριο δόσεις ως το 2021, σύμφωνα με τον Ζενγκ, ο οποίος τόνισε ότι η τιμή του εμβολίου θα είναι προσιτή για τους πολίτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περού: Επίθεση σε ανθρακωρύχους παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τρεις νεκροί, 7 αγνοούμενοι
- Φονική πυρκαγιά σε μπαρ στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία
- Τραμπ: Παίρνω περισσότερη ασπιρίνη από αυτή που μου συστήνουν οι γιατροί, γι’ αυτό έχω μώλωπες
- Η Λίλι Κόλινς γιορτάζει την παγκόσμια επιτυχία του «Emily in Paris» με το πιο εμβληματικό look της σεζόν
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 87 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν λόγω Πρωτοχρονιάς
- Σας περίσσεψε χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα των γιορτών; Έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε ξανά
- «Καημένοι Ευρωπαίοι» – Η ανάρτηση του Ντμίτριεφ προκαλεί ενδιαφέρον
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα
- Η Κρίστι Νόεμ χόρεψε το «Ice Ice Baby»…με αναφορές στο ICE για τους μετανάστες, vid
- Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας









