Άρχισαν τα όργανα! Εκατοντάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε ένα νοσοκομείο: «Δεν γίνεται να τους διώξουμε, θα καταρρεύσουμε», vid

Έρχεται «καταιγίδα» από Σεπτέμβριο!

Το «καμπανάκι» χτύπησαν οι εργαζόμενοι τους νοσοκομείου Χανίων καθώς το επόμενο διάστημα έχουν να δώσουν «μάχη» σε δύο «μέτωπα».

Το ένα αφορά τις επικείμενες αποχωρήσεις εργαζομένων που οι σχέσεις τους εργασίας λήγουν τον Οκτώβριο και το άλλο -και πιο σημαντικό- είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που φτάνουν τους 400.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του εν λόγω νοσοκομείου, Βαρδής Γεωργιακάκης, απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να μην ισχύσουν οι κυρώσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς από την 1η Σεπτεμβρίου:

.

«Νοσοκομείο μας έχει πάρα πολλά προβλήματα. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι οι επικείμενες αποχωρήσεις 360 ατόμων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα ξεκινήσουν από 31 Οκτωβρίου καθώς και τα περίπου 400 άτομα, λίγοι γιατροί και οι υπόλοιποι από όλες τις άλλες ειδικότητες, που παραμένουν ανεμβολίαστοι και θα αναγκαστούν να βγουν σε διαθεσιμότητα. Μιλάμε για περίπου 760 άτομα, δηλαδή σχεδόν το μισό προσωπικό από τα συνολικά 1310 άτομα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο.


Σαν σωματείο λέμε ξεκάθαρα ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά είμαστε και κατά του εξαναγκασμού, κατά του αναγκαστικού εμβολιασμού και του να πρέπει να φύγει κάποιος και να πάει στο σπίτι του επειδή δεν κάνει το εμβόλιο. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο ή άλλοι που θέλουν να το σκεφτούν. Δεν μπορούν να στερήσουν από το Νοσοκομείο αυτό το προσωπικό και να το στείλουν στο σπίτι του. Τους έχουμε πολύ ανάγκη.

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αντικατάστασής τους, δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε τις ανησυχίες μας, να ενημερώσουμε όλους τους φορείς και να τονίσουμε ότι αν γίνουν όλα αυτά, το νοσοκομείο δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει.

Γίνονται συσκέψεις για το νοσοκομείο χωρίς εμάς. Στη συνάντηση με τους φορείς η κα Μπορμπουδάκη είπε ότι όλα πάνε καλά. Δεν είναι όμως όλα καλά και θα έπρεπε μην μας αγνοούν. Τους έχουμε καλέσει πολλές φορές στο νοσοκομείο Χανίων αλλά βρίσκουν συνεχώς προσχήματα και αποφεύγουν τις συναντήσεις. Δεν ειναι σωστός αυτός ο τρόπος. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση αλλά για να αναδείξουμε τα προβλήματα και να βοηθήσουμε να επιλυθούν».

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί