• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το αντιαεροπορικό σύστημα S-350s Vityaz θα αρχίσει να εξοπλίζει τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις (BINTEO)

Το αντιαεροπορικό σύστημα S-350s Vityaz θα αρχίσει να εξοπλίζει τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις (BINTEO)

Μετά τους S-300 V, S-300 V4  και την  ανάπτυξη και κατασκευή των S-400, η Ρωσία ανέπτυξε το σύστημα S-350s Vityaz το οποίο είναι ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα μέσου βεληνεκούς  το οποίο αποτελείται από:

·         Το ραντάρ 50N6A ηλεκτρονικής παθητικής διάταξης

·         Το όχημα διοίκησης και ελέγχου 50K6A

·         Το όχημα 50P6 με τους εκτοξευτές των κατευθυνόμενων βλημάτων με τους εκτοξευτές να μπορούν να φέρουν από 12-96 κατευθυνόμενους πυραύλους.

Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι που εξοπλίζουν τους εκτοξευτές είναι της κατηγορίας 9M96/9M96E(E2) ή οι 9M100 με βεληνεκές από 1-120 χλμ ανάλογα των τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιείται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Izvestia,  το νέο σύστημα προορίζεται να αντικαταστήσει τους παλαιότερους S-300V, S-300 PV και τα BUK-M1-2 συστήματα που υπηρετούν με το Στρατό Ξηράς, το Ναυτικό και τη VKS. Στόχος του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης είναι να προμηθεύεται τουλάχιστον 2 συστήματα μέχρι και το 2027 με τα πρώτα δύο να εντάσσονται στη δύναμη της 24ης Μηχανοκίνητης Α/Α Ταξιαρχίας της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης και του 388ου Συντάγματος Α/Α πυραύλων Φρουρών.

Το Ρωσικό δίκτυο αεράμυνας είναι είναι από τα πλέον πυκνά και επικίνδυνα παγκοσμίως, σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει απειλές από μικρά UAVs/UCAVs μέχρι Βαλλιστικούς πυραύλους και επερχόμενα βλήματα. Το S-350s είναι ένα σύστημα το οποίο μπορεί να εμπλέξει 24 στόχους ταυτόχρονα σε μεγάλη σχετικά απόσταση καλύπτοντας το α/α δίκτυο από πυραυλικές επιθέσεις κορεσμού, ανάγκη η ποία μεγαλώνει όσο εξελίσσονται οι τακτικές, τα βλήματα και οι φορείς αυτών.