• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εντολή για πόλεμο έχει πάρει ο ρωσικός στρατός: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας από την Αρκτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα»

Εντολή για πόλεμο έχει πάρει ο ρωσικός στρατός: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας από την Αρκτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα»

Με εντολή Πούτιν ήδη από την περασμένη εβδομάδα γίνονται γενικευμένοι έλεγχοι ετοιμότητας σε όλο το στράτευμα.

Δύο αποσπάσματα του ρωσικού στρατού, μαζί με τρεις αερομεταφερόμενες μονάδες, είναι έτοιμα να δράσουν σε περίπτωση που οι εντάσεις με τη Δύση κλιμακωθούν, ανακοίνωσε η Μόσχα την Τρίτη μετά από αιφνιδιαστική επιθεώρηση των στρατευμάτων.

Μετά από επίσκεψη-επιθεώρηση στους στρατιώτες, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στους δημοσιογράφους ότι το προσωπικό πληρούσε τα απαιτούμενα πρότυπα για την κατάσταση.

«Τα στρατεύματα έχουν δείξει πλήρη ετοιμότητα και ικανότητα να εκπληρώσουν τα καθήκοντα της διασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας της χώρας. Επί του παρόντος, αυτές οι ενώσεις και οι σχηματισμοί ασχολούνται με ασκήσεις και ασκήσεις».

Στο προσεχές μέλλον ωστόσο ένας…Πούτιν ξέρει που μέχρι που θα φτάσει η ρωσική λαίλαπα.

Ο Σόιγκου αποκάλυψε ότι οι ανακατατάξεις πραγματοποιήθηκαν «ως απόκριση στη στρατιωτική δραστηριότητα της βορειοατλαντικής Συμμαχίας που απειλεί τη Ρωσία».

Και συνέχισε επιβεβαιώνοντας τον κόκκινο συναγερμό που έχει σημάνει στις ρωσικές Ε.Δ. από την Αρκτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα:

«Τα στρατεύματα της Ουάσινγκτον μεταφέρονται από τα ηπειρωτικά μέρη της Βόρειας Αμερικής κατά μήκος του Ατλαντικού στην Ευρώπη και αυτά τα στρατεύματα κινούνται μέσω της Ευρώπης στα ρωσικά σύνορα. Οι κύριες δυνάμεις συγκεντρώνονται στη Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή της Βαλτικής. Για να ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα στην Αρκτική, το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται συστηματικά για να αυξήσει την πολεμική ετοιμότητα του Βόρειου Στόλου».

Ήδη η Ουκρανία έχει πολλάκις ζητήσει πολυεθνική συνδρομή του ΝΑΤΟ στο έδαφός της προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ρωσικά στρατεύματα που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται σε άγνωστους αριθμούς στην Κριμαία και τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.