Πλήγμα υπέστη ιρανικό πλοίο με περίεργη αποστολή

Το ιρανικό φορτηγό πλοίο Saviz επλήγη από μαγνητικές νάρκες(;) στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε το ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Αναφέρεται ότι: “Το Saviz βρισκόταν σταθμευμένο στην Ερυθρά Θάλασσα τα τελευταία λίγα χρόνια για να υποστηρίζει Ιρανούς καταδρομείς που στέλνονται σε αποστολές συνοδείας εμπορικών πλοίων (κατά επιθέσεων πειρατών)”, μετέδωσε το Tasnim. Άμεση επίσημη τοποθέτηση του Ιράν για […]

Το ιρανικό φορτηγό πλοίο Saviz επλήγη από μαγνητικές νάρκες(;) στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε το ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Αναφέρεται ότι:

“Το Saviz βρισκόταν σταθμευμένο στην Ερυθρά Θάλασσα τα τελευταία λίγα χρόνια για να υποστηρίζει Ιρανούς καταδρομείς που στέλνονται σε αποστολές συνοδείας εμπορικών πλοίων (κατά επιθέσεων πειρατών)”, μετέδωσε το Tasnim. Άμεση επίσημη τοποθέτηση του Ιράν για το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί ακόμα ενώ η επίσημη εκδοχή των Ιρανών είναι ότι πρόκειται για ένα απλό εμπορικό πλοίο που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Υεμένης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters, υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστούν, δήλωσαν πως οι ΗΠΑ δεν εξαπέλυσαν επίθεση στο ιρανικό πλοίο. Ταυτόχρονα άλλοι υποστηρίζουν ότι το πλοίο χτυπήθηκε από τορπίλη που εξαπέλυσε  ισραηλινό υποβρύχιο που είχε θεαθεί πρόσφατα στην περιοχή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε πρώτο την είδηση της επίθεσης κατά του πλοίου, επικαλούμενο πηγές που ανέφεραν ότι δέχθηκε επίθεση στ’ ανοικτά των ακτών της Ερυθραίας και ότι το πλοίο ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης χωρίς όμως να μπαίνει σε μια πιο λεπτομερή ανάλυση της υπόθεσης και ούτε να αναφέρει ποιος ευθύνεται για την επίθεση στο Ιρανικό πλοίο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί