Περισσότερες βάσεις για τα Ιαπωνικά F-35 εξετάζει η Ιαπωνική Κυβέρνηση (vid)

Η Ιαπωνία με ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο για την αγορά 147 F-35 των εκδόσεων Α και Β, ύψους άνω των 30 δις δολαρίων μέσα στη δεκαετία, θέλει να μεγαλώσει τον αριθμό των βάσεων από τα οποία θα επιχειρούν τα νέα αεροσκάφη των Ιαπωνικών Αμυντικών Δυνάμεων. Τα 17 F-35 A που έχουν παραλάβει οι Ιάπωνες επιχειρούν από την αεροπορική βάση […]

Η Ιαπωνία με ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο για την αγορά 147 F-35 των εκδόσεων Α και Β, ύψους άνω των 30 δις δολαρίων μέσα στη δεκαετία, θέλει να μεγαλώσει τον αριθμό των βάσεων από τα οποία θα επιχειρούν τα νέα αεροσκάφη των Ιαπωνικών Αμυντικών Δυνάμεων.

Τα 17 F-35 A που έχουν παραλάβει οι Ιάπωνες επιχειρούν από την αεροπορική βάση της Misawa αλλά, σχεδιάζεται αυτά να επιχειρούν και από τις βάσεις Chitose του Hokkaido και της Komatsu στην περιοχή της Ishikava.  Σε αυτές τις βάσεις επιχειρούν τα F-15 τα οποία δεν πρόκειται να εκσυγχρονιστούν και τη θέση τους θα πάρουν τα νέα F-35 Α που θα καταφθάσουν τα επόμενα χρόνια.

Η περεταίρω παράταξη των F-35 στις δύο βάσεις που προαναφέρθηκαν, θα γίνει αφού λάβει η Κυβέρνηση έγκριση γι αυτό, από τις τοπικές κοινότητες οι οποίες μπορεί να έχουν αντιρρήσεις σχετικά με αυτή την απόφαση.  Στην Ιαπωνία, η εγκατάσταση στρατιωτικού εξοπλισμού που μπορεί να ενοχλήσει τις τοπικές κοινότητες, χρειάζεται την άδειά τους για να γίνει. Για το λόγο αυτό, υπάρχει ήδη ο σχεδιασμός για να γίνει αυτό αφού όμως λάβει η κυβέρνηση το πράσινο φως από τις τοπικές κοινότητες.

Από τα συνολικά 147 αεροσκάφη, με βάση το αρχικό πρόγραμμα των 105 αεροσκαφών, τα 63 είναι της έκδοσης Α και θα μοιραστούν στις 3 βάσεις που προαναφέραμε ενώ, τα υπόλοιπα 42 είναι της έκδοσης Β η οποία είναι η έκδοσης της κάθετης απο/προσγείωσης και θα τοποθετηθούν στα δύο αεροπλανοφόρα που ήδη μετατρέπονται για να μπορούν να τα φιλοξενήσουν.

Τα υπόλοιπα 42 που θα αγοραστούν, αναμένεται να καταφθάσουν στην Ιαπωνία προς το τέλος της παρούσης δεκαετίας οπότε και η Ιαπωνική Κυβέρνηση θα τα διαμοιράσει στις ήδη υπάρχουσες βάσεις ή αλλού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί