Παραδόθηκε η άτρακτος του 2ου T-7A Red Hawk

H Saab παρέδωσε στις ΗΠΑ το μέρος της ατράκτου του δεύτερου κατά σειρά αεροσκάφους Τ-7A Red Hawk που κατασκευάζει η ίδια στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης του επόμενου εκπαιδευτικού ελαφρού αεροσκάφους που τρέχει τα τελευταία χρόνια η Αμερικανική  Αεροπορία.

Τα αεροσκάφη του τύπου εκτελούν τις πτητικές δοκιμές τους τους τελευταίους μήνες για να εντοπιστούν λάθη και αστοχίες στα συστήματα με τη Saab  να συνεργάζεται με τη Boeing  στον τομέα. Το κομμάτι που έστειλε στις ΗΠΑ η Saab θα συνενωθεί με τα υπόλοιπα μέρη τα οποία και κατασκευάζει η Boeing και θα εκτελεστούν έπειτα οι πτητικές δοκιμές. Χαρακτηριστικό της καλής σχεδίασης και κατασκευής της Saab  για το κομμάτι που έχει αναλάβει είναι ότι το μέρος της ατράκτου που κατασκεύασε, συνενώθηκε με το εμπρός μέρος αυτής που κατασκευάζει η Boeing με άνεση και σε χρόνο 30 λεπτών.

Η Boeing για το πρόγραμμα του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους της USAF Τ-Χ  ακολούθησε νέα σχεδιαστική προσέγγιση και διαφορετική φιλοσοφία για την πραγμάτωσή του και η συμβολή της Saab  με την τεχνογνωσία που κατέχει θεωρείται πολύ σημαντική. Το πρώτο αεροσκάφος του προγράμματος περατώθηκε μάλιστα στο χρόνο ρεκόρ των 36 μηνών από την έναρξη του προγράμματος Τ-Χ.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.