Παλαιστίνη: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή στη Τζενίν

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Τζενίν από ισραηλινά πυρά, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης αυτής στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Σχεδόν 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο. Ο στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ένα στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος “έπληξε”, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, τον καταυλισμό της Τζενίν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Γιόαβ Γκάλαντ θεώρησε ότι η στρατιωτική επιδρομή στη Τζενίν περιλαμβανόταν στα “απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων”.

“Η κατάσταση δεν είναι σαφής. Ακούγονται θόρυβοι από εκρήξεις και πυρά και δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε”, είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Σάντι, διευθυντής της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Τζενίν.

Ο κυβερνήτης της Τζενίν, Καμάλ Αμπού Ρομπ, είπε ότι ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε αφότου “στοχοθέτησε ένα σπίτι”, το οποίο πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για έναν Παλαιστίνιο που καταζητείτο από τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ανταπέδωσε “τα πυρά που δέχθηκαν οι δυνάμεις του κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στον καταυλισμό της Τζενίν”.

Το βράδυ της Τρίτης, ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα καταδίκασε τη συνέχιση της ισραηλινής “επιθετικότητας”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί