Μεσανατολικό: Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός σήμερα από τα πυρά του στρατού του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Ο Αμπντούλ Ραχίμ Φαγιέζ, 36 ετών, σκοτώθηκε από μια σφαίρα της κατοχής στο κεφάλι, στην Ακάμπα», στη βορειοανατολική Δυτική Όχθη», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Φωτογράφος του AFP είδε μαύρο καπνό να υψώνεται από κτίριο της Ακάμπα στη διάρκεια της επιδρομής του ισραηλινού στρατού.

Μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, οι κάτοικοι του χωριού πήγαν μαζικά σε ένα σπίτι που είχε γίνει στόχος των στρατιωτών. Σε κάποιους τοίχους και ταβάνια του σπιτιού ήταν εμφανή τα σημάδια από βλήματα, στην πρόσοψή του υπήρχε μια τρύπα αρκετών εκατοστών, ενώ στο εσωτερικό του είχαν καταστραφεί κάποιοι εσωτερικοί τοίχοι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε σε αίτημα του AFP να σχολιάσει το περιστατικό.

Τουλάχιστον 225 Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους λόγω των βιαιοτήτων που συνδέονται με το μεσανατολικό, όπως και 32 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ από την ισραηλινή κυρίως αμάχους, εκ των οποίων και ανήλικοι, όπως και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί