ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα δυτικά όπλα

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλι αναγνώρισε ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα δυτικά όπλα, που έχουν δώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους.

Ο Αμερικανός στρατηγός έκανε την δήλωση αυτή κατά την διάρκεια ακροάσεων στην αμερικανική Γερουσία, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Βλέπουμε ότι παντού χρησιμοποιούνται υψηλής ακριβείας πολεμοφόδια, βλέπουμε ότι χρησιμοποιούνται μη επανδρωμένες πτητικές συσκευές, βλέπουμε μια πολύ αποτελεσματική χρήση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός, απαντώντας στο ερώτημα πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιούνται τα αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία.

Παράλληλα δήλωσε ότι πιο αποτελεσματικά χρησιμοποιούνται τα αντιαρματικά όπλα.

«Φυσικά, αυτά είναι τα συστήματα Javelin, αυτά που στέλνουμε εμείς. Όμως πολλά στέλνουν και οι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων τα αντιαρματικά συστήματα NLAW, οι εκτοξευτές χειροβομβίδων Gustaf, αντιαρματικά ρουκετοβόλα RPG και ένα ευρύ φάσμα αντιαρματικών», υπογράμμισε ο Μίλι.

Γι αυτόν τον λόγο «ο συνδυασμός αυτών των συνιστωσών είχε ως αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μην σημειώσουν τις επιτυχίες τις οποίες σχεδίαζαν».

kathimerini, photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί