• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φωτιά κι ατσάλι! Η Ελλάδα νικήτρια στο διαγωνισμό αρμάτων άφησε πίσω τις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Φωτιά κι ατσάλι! Η Ελλάδα νικήτρια στο διαγωνισμό αρμάτων άφησε πίσω τις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στο πεδίο βολής αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων των μονάδων τεθωρακισμένων που διαθέτουν άρματα LEO2 με συμμετοχή τμήματος των United States Army Europe, από τις 14 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων.

Η τελική κατάταξη των Ουλαμών, αποτελεί συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών των πληρωμάτων των αρμάτων.

Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr από την πλευρά της Ελλάδας στην άσκηση παραβρέθηκαν ο Δκτης της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και ο Δκτης του ΔΣΣ αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης

Νικήτρια ομάδα η 211 ΕΜΑ από την Κομοτηνή!

Δεύτερη ομάδα βγήκε ο αμερικάνικος ουλαμός και τρίτη ομάδα βγήκε η 25 ΕΜΑ από την Ξάνθη.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από το ΓΕΣ:

photo ΓΕΣ