Πριν από λίγο η Γερμανία επέτρεψε τον βομβαρδισμό της Ρωσίας με γερμανικά όπλα

Όλο και πιο κοντά στο μοιραίο...

Η Ουκρανία «μπορεί επίσης να βομβαρδίσει ρωσικό έδαφος με στρατιωτικό εξοπλισμό που προμηθεύεται από τη Γερμανία», σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια της Καγκελαρίας του Βερολίνου.

Το περιοδικό Der Spiegel,  το οποίο είναι πάντα καλά εφοδιασμένο και ενημερωμένο σε θέματα της Γερμανική κυβέρνησης, ισχυρίζεται ότι έμαθε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του «φαναριού» (SPD, FDP, Πράσινοι) «αποφάσισε να χαλαρώσει τον κανόνα», όπως αναφέρει το άρθρο. 

«Η Γερμανία δίνει στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει τα όπλα της εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας και εκτός της ζώνης σύγκρουσης», σχολιάζει το Russia Today!

Γράφει χαρακτηριστικά το Spiegel:

Η Ουκρανία μέχρι στιγμής δεν είχε πάρει το πράσινο φως για α βομβαρδίσει στόχους στην Ρωσία με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να χαλαρώσει τον κανόνα. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα των πρόσφατων αυξημένων ρωσικών επιθέσεων στην συνοριακή περιοχή της περιοχής του Χάρκοβο. Το Κίεβο πίεζε εδώ και πολύ καιρό να του επιτραπεί να βομβαρδίσει βαθιά μέσα σε ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα!

Η Γερμανία συμφώνησε με την Ουκρανία “ότι τα όπλα που προμηθεύουμε θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Hebestreit. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία προετοίμασε, συντόνισε και πραγματοποίησε επιθέσεις από θέσεις στην αμέσως παρακείμενη ρωσική συνοριακή περιοχή, ιδιαίτερα στην περιοχή του Χάρκοβο. «Μαζί είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων», δήλωσε ο Hebestreit.


Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε σιωπηρά άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών παραμεθόριων περιοχών, αποκλειστικά όμως κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico που επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο και δύο καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζει.

«Ο πρόεδρος ζήτησε πρόσφατα από το επιτελείο του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα για σκοπούς αντεπίθεσης»… Ώστε οι ουκρανικές δυνάμεις «να μπορούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις που τους επιτίθενται ή ετοιμάζονται να τους επιτεθούν».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί