• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκινούν οι εργασίες για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Challenger του Ηνωμένου Βασιλείου

Ξεκινούν οι εργασίες για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Challenger του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης των αρμάτων Challenger 2 εν όψει της τελικής αναβάθμισής τους στο επίπεδο Challenger 3 με τη νέα έκδοση να έχει αναπτυχθεί και υιοθετηθεί μετά από χρόνια προσπαθειών.

Τα άρματα θα εισέρχονται σταδιακά στο εργοστάσιο όπου θα αποσυναρμολογούνται πλήρως με μόνο το κυρίως σκάφος να μένει και θα ακολουθεί επιμελής έλεγχος του σκάφους, και των λοιπών μηχανολογικών εξαρτημάτων ώστε να διαπιστωθεί αν αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου ή αν χρειάζονται αντικατάσταση. Σε περίπτωση που βρεθούν σφάλματα στο σκάφος και σε άλλα μεταλλικά μέρη των αρμάτων, θα πραγματοποιηθεί επί τόπου επιδιόρθωση αυτών.

Έπειτα, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα μηχανολογικά μέρη των αρμάτων περιλαμβανομένων των αναρτήσεών τους και άλλων μερών που έχουν να κάνουν  με την καταπόνηση καθώς αυτές οι αλλαγές πρέπει να έχουν εκτελεστεί πριν την τελική αναβάθμιση των αρμάτων στην έκδοση 3 στην οποία θα τοποθετηθεί νέος πύργος με νέα συστήματα και επομένως άλλο βάρος επί του κυρίου σκάφους του άρματος.

Η αναβάθμιση των αρμάτων αυτών έγινε σε συνεργασία των εταιρειών DE&D, Rheimentall και Babcock με την τελευταία να έχει την ευθύνη για τη διεκπεραίωση των εργασιών αναβάθμισης των αρμάτων αφού θα εκτελεστούν οι εργασίες σε εργοστάσιό της. Το συνολικό κόστος της αναβάθμισης των αρμάτων θα φτάσει τις 800 εκ. λίρες.