• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεύτερη εβδομάδα σύγκρουσης για τα Ιεροσόλυμα! Ισραηλινό χτύπημα σοκ, πολιτικά «παιχνίδια» της Χαμάς, vid

Δεύτερη εβδομάδα σύγκρουσης για τα Ιεροσόλυμα! Ισραηλινό χτύπημα σοκ, πολιτικά «παιχνίδια» της Χαμάς, vid

Θύμα οι πολίτες που σκοτώνονται στον βωμό των σχεδίων...

Οι σφοδρές εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, Χαμάς, προκαλούν χάος για τα Ιεροσόλυμα, εδώ και μια εβδομάδα (από τις 10 Μάϊου) χωρίς να λένε να κοπάσουν.

Αφορμή της νέας αυτής κλιμάκωσης στάθηκαν τα επεισόδια που προκάλεσαν οι εξώσεις Παλαιστινίων και η επιδρομή της ισραηλινής αστυνομίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Χαμάς θέλει να πάρει πολιτικά το πάνω χέρι και στην Δυτική Όχθη, όπου κυριαρχεί η πιο μετριοπαθής Φατάχ. Το Ισραήλ βρίσκει ευκαιρία να εδραιώσει την δύναμή του.

Την Κυριακή, σημειώθηκε ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός νεκρών από την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις Παλαιστινιακές αρχές, έχασαν τη ζωή τους σε ένα 24ωρο 40 Παλαιστίνιοι, με το σύνολο των θυμάτων να ξεπερνάει τους 188.

Υπολογίζεται, ότι από τη 10η Μαΐου, οι ένοπλες οργανώσεις της Γάζας έχουν εκτοξεύσει περίπου 3.000 ρουκέτες προς το Ισραήλ. 

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα δεκάδες πλήγματα από αέρος στην Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου παράλληλα μέλη ένοπλων παλαιστιναικών οργανώσεων εκτόξευσαν εκ νέου ρουκέτες εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Ένας Παλαιστίνιος πολιτικός μηχανικός μαγνητοσκόπησε τρομακτικές εικόνες της ακριβούς στιγμής, την ώρα που ισραηλινά βλήματα έπληξαν τον πύργο κατοικιών Αλ Σορούκ στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βίντεο δύο βλήματα χτύπησαν το κτίριο με τεράστια δύναμη, προκαλώντας την μερική καταστροφή του.

Σε μια άλλη ηχογράφηση φαίνεται ότι μέρος του κτηρίου είναι στέκεται ακόμα, αλλά στην συνέχεια φτάνουν δύο ακόμη βλήματα που κατέστρεψαν ολοσχερώς το κτίριο.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις χαρακτήρισαν την επιχείρηση ως αντιτρομοκρατική.

Εν τούτοις, αυτό το κτίριο στέγαζε διαμερίσματα κατοικιών, καθώς και γραφεία διαφόρων παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης, αλλά και ορισμένα εμπορικά καταστήματα.