«Βάρος η Ουκρανία για το ΝΑΤΟ»: “Καμπανάκι” από πρόεδρο νατοϊκής χώρας

Θα πάρουν σειρά κι άλλα κράτη της Αν. Ευρώπης;

Νύξη για την εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση στην Ουκρανία έκανε ο πρόεδρος της Τσεχίας και νατοϊκός Στρατηγός, Petr Pavel, σημειώνοντας πως οι Ουκρανοί θα έχουν μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσουν μια μεγάλη αντεπίθεση για να επιτύχουν τους στόχους τους.


«Το παράθυρο ευκαιρίας για μια επίθεση είναι ανοιχτό φέτος. Πιστεύω ότι η Ουκρανία θα έχει μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσει μια μεγάλη αντεπίθεση. Έτσι, εάν η Ουκρανία αποφασίσει να αρχίσει μια μεγάλη αντεπίθεση και αποτύχει, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε κεφάλαια για το επόμενο».

Μιλώντας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Pavel εκτίμησε ότι ούτε η Τσεχία, ούτε το ΝΑΤΟ μπορούν εφεξής να ενισχύσουν την Ουκρανία.


«Δεν μπορούμε πλέον να προμηθεύσουμε με όπλα την Ουκρανία. Σε περίπτωση αποτυχίας των Ουκρανών η δυτική βοήθεια θα μειωθεί. Οι απαιτήσεις των Ουκρανών για επιστροφή όλων των εδαφών που κατείχε προηγουμένως και η δικαιοσύνη για τους εγκληματίες πολέμου, δεν έχουν ρεαλιστική βάση».


Αναφέρθηκε σε εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία με τη μορφή «πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ», ωστόσο υπογράμμισε πως αυτό δεν είναι θέμα προς συζήτηση όσο ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη.


«Μετά τον πόλεμο θα είναι δύσκολο να βρεθεί συναίνεση μεταξύ των μελών του, καθώς άλλοι μπορεί να αντιμετωπίζουν την Ουκρανία ως βάρος».

(ΦΩΤΟ:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί