Ρωσικό μανιτάρι και ραδιενέργεια: Αυτό ανακοίνωσαν μετά τον σάλο οι Ουκρανοί

Δεν λένε ότι δεν υπήρξε αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας ή ακτινοβολίας, αλλά μόνο ότι δεν ξεπεράστηκαν τα όρια!!!

Ο σάλος που προκλήθηκε -κυρίως στα social media- με τις αναφορές περί αύξησης της ακτινοβολίας στο Khmelnytskyi μετά το διπλό πυρηνικό χτύπημα των Ρώσων (Δείτε ΕΔΩ), ανάγκασε τους Ουκρανούς να βγάλουν 3 μέρες μετά ανακοίνωση.

Μία ανακοίνωση που όμως αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοικτά.

Οι Ουκρανοί λένε ότι τα τεστ πραγματοποιήθηκαν μετά από την διπλή τεράστια έκρηξη που προκλήθηκε στην πόλη Khmelnytskyi τις πρωινές ώρες της 13ης Μαΐου, στέλνοντας σχηματίζοντας δύο μεγάλα πυρηνικά μανιτάρια σε ύψος εκατοντάδων μέτρων.

Εμπειρογνώμονες από το Τμήμα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης της Περιφέρειας Khmelnytskyi του Ουκρανικού Υπουργείου Υγείας διεξήγαγαν διεξοδικές αξιολογήσεις επιβλαβών ουσιών στον αέρα, την ποιότητα του νερού, τις συνθήκες του εδάφους και τα επίπεδα ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Khmelnytskyi (OVA) στις 16 Μαΐου, «όλες οι μετρούμενες παράμετροι βρέθηκαν εντός αποδεκτών ορίων».

Προσέξτε πως αποφεύγουν οι Ουκρανοί να δηλώσουν επακριβώς αν και κατά πόσο αυξήθηκαν οι τιμές που αφορούν τη ραδιενέργεια και την ακτινοβολία στην περιοχή. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να καθησυχάσουν τον κόσμο:

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση στις 13 Μαΐου 2023, οι ειδικοί του ιδρύματος διεξήγαγαν έρευνες για την παρουσία επιβλαβών ουσιών στον αέρα, εξέτασαν την ποιότητα του νερού και του εδάφους και ανέλυσαν τα επίπεδα ραδιενέργειας.

Οι εργαστηριακές δοκιμές αποκάλυψαν ότι η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών στον ατμοσφαιρικό αέρα εντός των ζωνών υγειονομικής προστασίας δεν ξεπέρασε τις επιτρεπόμενες τιμές.

Επιπλέον, η συνολική ανάλυση που διεξήχθη για τα επίπεδα νερού, εδάφους και ακτινοβολίας έδειξε ότι όλα παρέμειναν σε αποδεκτές παραμέτρους. Ως εκ τούτου, μπορούμε με βεβαιότητα να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή για τη ζωή του πληθυσμού».

Αρνούνται οι Ουκρανοί (βάσει εντολών;;;) να πάρουν στα σοβαρά το ρωσικό μήνυμα με το διπλό μανιτάρι;;;

Ο χρόνος θα το δείξει.

(freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί