Αύξηση ακτινοβολίας στην περιοχή που έσκασε το ρωσικό «μανιτάρι»;;; Οργιάζουν οι φήμες…

Δεν υπάρχει (ούτε αναμένεται να υπάρξει) κάποια επίσημη επιβεβαίωση από καμία πλευρά.

«Φωτιά» έχει πάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η συζήτηση περί πιθανής αύξησης της ακτινοβολίας στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ισχυρότατο ρωσικό πλήγμα.

Ο λόγος για την πυραυλική επίθεση στην πόλη Χμελνίτσκι, όπου σχηματίστηκαν δύο διαδοχικά μανιτάρια που έμοιαζαν με πυρηνική έκρηξη.

Εδώ το βίντεο:

Για το θέμα μάλιστα τοποθετήθηκε και ο δημοσιογράφος με έδρα τη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, με ανάρτησή του στο Twitter, προειδοποιώντας:

«Είτε τώρα, είτε αύριο θα καταπιούμε & εμείς & οι τοπικοί πληθυσμοί τα απόβλητα, ραδιενεργά ή όχι, εφόσον δεν κατανοούμε ότι ο πόλεμος διεξάγεται εντέλει στο κοινό ευρωπαϊκό μας έδαφος και όσοι τον υποδαυλίζουν & μακριά, Βρετανοί και Αμερικανοί, έχουν απλώς απόσταση ασφαλείας…».

Μεγάλο μυστήριο αποτελεί η ξαφνική αύξηση της ακτινοβολίας γάμμα ήδη ένα 24ωρο ΠΡΙΝ από την ρωσική επίθεση.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως οι Ουκρανοί είχαν αποθηκεύσει τρομακτικές ποσότητες δυτικών βλημάτων που περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Τα συγκεκριμένα βλήματα κατά και την έκρηξή (ή στην προκειμένη περίπτωση την καταστροφή τους) τους απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες ραδιενεργού σκόνης, η οποία μπορεί να εισπνευστεί από τους ανθρώπους που είναι κοντά ή και να καταποθεί μέσω του νερού και των τροφίμων.

Οφείλεται άραγε σε αυτό ή σε κάτι άλλο;;;

Τι μεταδίδεται:

«Μια σαφής απότομη αύξηση της ακτινοβολίας γάμμα εντοπίστηκε στο Χμελνίτσκι στις 12 Μαΐου, με την εκπομπή να συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη μέρα (σ.σ. ημέρα του πλήγματος) και να παραμένει στο υψηλό επίπεδο στη συνέχεια.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο λίγη ακτινοβολία γάμμα προέρχεται από το απεμπλουτισμένο ουράνιο, αυτή η σαφής αιχμή της ακτινοβολίας γάμμα στο Khmelnitsky δείχνει ότι υπήρχε πολύ μεγάλο απόθεμα πυρομαχικών DU που καταστράφηκε».

Τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα είναι πολλά, ωστόσο τα στοιχεία που υπάρχουν είναι το λιγότερο ύποπτα και χρήζουν εξηγήσεων από τις επίσημες αρχές!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας μετρήσεων ποιότητας της ατμόσφαιρας SaveEcoBot:

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί