• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υψηλές διαθεσιμότητες για τα γαλλικής προέλευσης πλοία του Γαλλικού Ναυτικού

Υψηλές διαθεσιμότητες για τα γαλλικής προέλευσης πλοία του Γαλλικού Ναυτικού

naytiko_aigyptos

Το Αιγυπτιακό Ναυτικό την τελευταία δεκαετία ζεί μία πραγματική κοσμογονία από άποψη υλικού αφού έχει ανανεωθεί σχεδόν στο σύνολό του από νεότευκτα σύγχρονα πλοία για τις περισσότερες αποστολές.

Η Naval Group σε επίσημη δήλωσή της κατέστησε σαφές ότι τα πλοία γαλλικής προέλευσης που υπηρετούν στο Αιγυπτιακό Ναυτικό, αγγίζουν διαθεσιμότητες της τάξης του 95%. Ο αριθμός αυτός είναι ένα εξαιρετικό νούμερο, οπότε το Αιγυπτιακό Ναυτικό πρακτικά έχει όλα σχεδόν τα πλοία γαλλικής προέλευσης ετοιμοπόλεμα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι Η Αίγυπτος φρόντισε από το 2018 να υπογράψει με τη Γαλλία σύμβαση πλήρους υποστήριξης για όλα τα γαλλικά συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις. Η συμφωνία εκτός των συστημάτων, περιελάμβανε και τη συντήρηση για τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις στο Αιγυπτιακό έδαφος.

Προφανώς, δε μπορούμε να γνωρίζουμε τις διαθεσιμότητες των συστημάτων των Αιγυπτίων καθώς αυτές είναι “δύσκολες” πληροφορίες αλλά και επειδή οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν υλικό που προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι η διοικητική μέριμνα καθίσταται δύσκολη αν πέσει σε αβλεψία. Για το λόγο αυτό οι Αιγύπτιοι φροντίζουν να υπογράφουν εγκαίρως συμβάσεις υποστήριξης  για μία περίοδο αρκετών ετών ώστε τα συστήματά τους να είναι ετοιμοπόλεμα.

Η θλιβερή αντιστοίχιση με την ελληνική πραγματικότητα όπου ο νόμος για τις προμήθειες πρακτικά τορπιλίζει την υποστήριξη κρίσιμων συστημάτων, δημιουργεί στενάχωρες σκέψεις. Γίνονται διαγωνισμοί οι οποίοι κηρύσσονται άγονοι για τον απλό λόγο ότι οι απαιτήσεις τους είναι παράλογες για τις εταιρείες. Καλή η διαφάνεια αλλά από το ένα άκρο περάσαμε στο άλλο με πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Ένα σημάδι αισιοδοξίας μπορεί να βρεθεί στο ότι όσον αφορά τις φρεγάτες [email protected] που θα αγοράσει, όπως όλα δείχνουν, η Ελληνική Κυβέρνηση, στο κόστος κάθε πλοίου περιλαμβάνεται και μία σύμβαση υποστήριξης με διάρκεια 7 ετών. Αυτό μεν ανεβάζει το κόστος αλλά πρόκειται για ποσό που θα χρειαστεί να πληρωθεί ούτως ή άλλως αν θέλουμε τα πλοία να είναι πλήρως ετοιμοπόλεμα και να μη στέκουν ακίνητα στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Καλό είναι να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και τις πρακτικές άλλων κρατών με το να δώσουμε εξ αρχής τα χρήματα που απαιτούνται για να μην το πληρώσουμε ακριβά αργότερα.