Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μ. Ιεροκήρυξ Πανάρετος και εκκλησιάστηκαν ο επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος και πλήθος ρωσόφωνων πιστών.
Στην ομιλία του, ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Θεό για την ευλογημένη αυτή συνάντηση του πνευματικού πατέρα με τα παιδιά του, το ρωσόφωνο ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.
«Διότι εάν ολόκληρο το ευσεβές ρωσικό έθνος είναι παιδιά πνευματικά της Κωνσταντινουπόλεως, πολύ περισσότερο εσείς που κατοικείτε εδώ, στο Τσάριγκραντ (σημ.: στα ρωσικά σημαίνει “Βασιλεύουσα Πόλη”), είστε δικά μας παιδιά, διότι απ’ εδώ το ρωσικό έθνος πήρε τον χριστιανισμό, πήρε τα φώτα, πήρε το Βάπτισμα.
Γι’ αυτό και ήρθα σήμερα κοντά σας, με την πρόσκληση του πατρός Τιμοθέου και του πατρός Αλεξίου, για να συμπροσευχηθούμε. Και να τιμήσουμε τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος είναι ένας μεγάλος γιατρός, και σήμερα που περνούμε μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία τον χρειαζόμαστε τον ‘Αγιο Παντελεήμονα και όλους τους Αγίους Αναργύρους ιατρούς πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τον παρακαλούμε τον ‘Αγιο Παντελεήμονα να μας προστατεύει από τους κινδύνους του covid-19, του κορονοϊού».
Επίσης, ο Πατριάρχης συνεχάρη τους πιστούς γιατί σχεδόν όλοι μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
«Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος, πολλή συζήτησις, για την Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορονοϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας». Στη συνέχεια, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Μετοχιάρη π. Τιμόθεο, για τη θερμή υποδοχή και για την ιερή κανδήλα που του προσέφερε, συνεχάρη τα μέλη της χορωδίας και ευλόγησε το εκκλησίασμα, στο οποίο ευχήθηκε να το προστατεύει πάντοτε ο Θεός.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τεταμένη η κατάσταση στη Σερβία: Θέλουν να «ρίξουν» τον φιλορώσο Βούτσιτς
- Ο θρησκευτικός τουρισμός στη Θεσσαλία – Χαρακτηριστικά επισκεπτών στα Μετέωρα
- Ρωτήθηκε ο Τραμπ αν νομίζει πως οι μέρες του Μαδούρο «είναι μετρημένες» – Αυτό απάντησε
- Σώος 31χρονος ναυτικός έπειτα από πτώση στη θάλασσα νότια της Ηρακλειάς
- Ακόμα ένας πολιτικός δολοφονείται κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μεξικό
- Όσο στην Κρήτη ασχολούνται με βεντέτες, καραβάνια αλλοδαπών συνεχίζουν να καταφθάνουν
- Γάζα: Η Άγκυρα συγκαλεί τους ΥΠΕΞ μουσουλμανικών κρατών
- Συνεχίζει να μιλά για «δοκιμές πυρηνικών όπλων» ο Τραμπ – Τι είπε για Ρωσία/Κίνα
- Ποιά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ κλείνουν από σήμερα
- Η βασίλισσα Ράνια μαγνήτισε τα βλέμματα στα εγκαίνια του Μουσείου της Αιγύπτου









