Μπάσκετ-Euroleague: «Δώρο» της Παρτιζάν στον Ολυμπιακό, ανατροπή της Μπασκόνια και οκτάδα

Η Παρτιζάν αξιοποίησε τη δύναμη της έδρας της, επιστρέφοντας με μία εμφατική νίκη στα θετικά αποτελέσματα, με την οποία παρέμεινε στην έβδομη θέση της κατάταξης και σε τροχιά πλέι οφ, «αγκαλιά» με την Φενερμπαχτσέ (υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία).

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Ρεάλ Μαδρίτη στη Σταρκ Αρένα, για την 32η αγωνιστική της Euroleague, και με το τελικό 104-90 υποχρέωσε τους Ισπανούς στη 10η ήττα τους, με την οποία υποχώρησαν στη δεύτερη θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το ξέσπασμα του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν έτρεξε επιμέρους σκορ 28-15 και εξασφάλισε μία διψήφια διαφορά (49-38 στο 20΄), έδωσε στην Παρτιζάν την απαραίτητη ώθηση, ενώ με τη βοήθεια του κόσμου έμεινε στη θέση του οδηγού μέχρι το φινάλε.

Οι Κέβιν Πάντερ και Ματίας Λεσόρτ οδήγησαν την επίθεση των Σέρβων, σημειώνοντας από 16 πόντους, ενώ θετική ήταν η εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος σε 22 λεπτά συμμετοχής είχε απολογισμό 10 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από την Ρεάλ προσπάθησε ο Ντζάναν Μούσα με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 49-38, 78-72, 104-90

Στη Βιτόρια, η Μπασκόνια σημείωσε τεράστια ανατροπή και έφτασε στη νίκη με 92-69 επί της Φενερμπαχτσέ, με την επιτυχία να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς πάτησε οκτάδα αφήνοντας και πάλι εκτός την Ζαλγκίρις (υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία), ενώ έκανε δώρο στη Μονακό το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, καθώς με την αποψινή ήττα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχασε το δρόμο προς την τετράδα.

Πρωταγωνιστής της ανατροπής από το -6 στο 20΄ (38-44), ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, ο οποίος με 35 πόντους σημείωσε βραδιά καριέρας και οδήγησε την Μπασκόνια στον θρίαμβο. Καταλυτική η άμυνα των Βάσκων, που περιόρισαν στους 25 πόντους την τουρκική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη διασώθηκε ο Τζόναθαν Μόντλεϊ με 18 πόντους. Ο Νικ Καλάθης έμεινε στο παρκέ για 20 λεπτά με απολογισμό 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο έμεινε στο μηδέν στην επίθεση 3 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 38-44, 60-58, 92-69

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί