Μουντιάλ 2022: «Απαράδεκτη η μεταχείριση των γκέι στο Κατάρ, με ποια κριτήρια επέλεξε η FIFA το εμιράτο;»

Τι ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής Γερμανίας στον γερμανικό Τύπο.

«Απολύτως απαράδεκτη» χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των γκέι στη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ, το Κατάρ ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν διευθυντής της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στον γερμανικό Τύπο για το ότι στα κράτη του Κόλπου η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη.

Ο πρώην σταρ του γερμανικού ποδοσφαίρου αμφισβήτησε ακόμη τα κριτήρια επιλογής του Κατάρ ως της χώρας που φιλοξενεί το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Ποια κριτήρια χρησιμοποίησε η FIFA για να δώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Η ανάθεση μιας διοργάνωσης είναι το πιο ισχυρό όπλο για να προωθηθούν οι απαραίτητες αλλαγές» τόνισε ο ίδιος. Ωστόσο, «αυτές οι αλλαγές πρέπει να συντελεστούν πριν την επιλογή μιας χώρας κι όχι μετά, διαφορετικά δεν έχουμε πια άλλους μοχλούς πίεσης. Νομίζω ότι είναι γενικά καλό, που συνεχίζουμε να μιλάμε, σχετικά με αυτά τα θέματα εκτός του αθλητικού χώρου, για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας», πρόσθεσε.

Ο Μπίρχοφ, τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Γερμανίας, τόνισε πως η θέση του Κατάρ στα δικαιώματα των γκέι «δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις πεποιθήσεις μου».

Σύμφωνα με τη FIFA, όλα τα LGBTQ+ σύμβολα θα επιτρέπονται στα στάδια κατά τη διάρκεια του μουντιάλ – που ξεκινά όχι τώρα ως είθισται, αλλά τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, οι αρχές του Κατάρ έχουν κάνει έκκληση στους ξένους που θα επισκεφτούν το εμιράτο να σεβαστούν τη «συντηρητική» κουλτούρα τους.

Η ομοφυλοφιλία λογίζεται ως παρανομία στο Κατάρ, με τη Διεθνή Αμνηστία να λέει πως οι γυναίκες και η κοινότητα LGBTQ+ να «εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις νομικές και στην πράξη».

Το Κατάρ έχει επικριθεί εντονότατα από τη διεθνή κοινότητα όχι μόνο για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση των μεταναστών εργατών που έχτισαν τα στάδια για τη διοργάνωση.

Με πληροφορίες από BBC/ lifo/ photo vid scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί