Κύπελλο Ελλάδας: Ποιες οι υποψήφιες πόλεις για τον τελικό

Δύο εβδομάδες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ παραμένουν άγνωστες οι βασικές... πληροφορίες για τον αγώνα πέραν των ονομάτων των δύο φιναλίστ!

Ούτε η έδρα, ούτε και η ημερομηνία έχουν ξεκαθαρίσει λόγω του ότι το ένα εξαρτάται από το άλλο.

Το ζήτημα πάντως βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης (9/5) έκανε γνωστό πως η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκο προκειμένου να συζητήσει με τους παράγοντες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για την έδρα του τελικού.

Οι υποψήφιες πόλεις

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες τέσσερις είναι οι υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν τον τελικό: ο Βόλος με το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο αποτελεί βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου, την «επίσημη» έδρα του τελικού, το Βουκουρέστι, τα Τίρανα με το στάδιο Κεμάλ Στάφα (κι όχι με την Air Albania Arena λόγω συναυλίας του Νίκου Βέρτη) και το Σοσνόβιετς που βρίσκεται στην Πολωνία. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ομοσπονδίες της Ρουμανίας, της Αλβανίας και της Πολωνίας έχουν απαντήσει θετικά σε σχετικό αίτημα της ελληνικής Ομοσπονδίας.

Σημειωτέον ότι το μέρος που θα επιλεγεί θα καθορίσει και την ημερομηνία του τελικού που είναι βέβαιο ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στο Σαββατοκύριακο των εθνικών εκλογών, δηλαδή στις 20-21 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο προκειμένου να διαβουλευθεί με τους δύο φιναλίστ του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet για τον ορισμό της έδρας διεξαγωγής του.

Η παραπάνω διαδικασία κρίνεται αναγκαία για την επιλογή ενός εκ των επιβεβαιωμένα διαθέσιμων γηπέδων που υπάρχουν για τη διεξαγωγή του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Η τελική επιλογή θα επικυρωθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Παρασκευή 12 Μαΐου».

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί