Basketball Champions League: Με Χάποελ Ιερουσαλήμ η ΑΕΚ για μια θέση στο Final Four

Απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ θα διεκδικήσει η ΑΕΚ την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League.

Στην κλήρωση που έγινε λίγο μετά τις 11:30 στην Ελβετία, η κλήρωση έφερε την «Ένωση» αντιμέτωπη με την ομάδα του Ισραήλ, ενώ οι άλλες δύο πιθανές αντίπαλοι ήταν η Βόννη και η Τενερίφη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως σε 2 από τα υπόλοιπα 3 ζευγάρια των προημιτελικών η κληρωτίδα έβγαλε ισπανικούς «εμφυλίους».

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

  • Βόννη (Γερμανία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)
  • Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-ΑΕΚ
  • Τενερίφη (Ισπανία)-Μανρέσα (Ισπανία)
  • Μάλαγα (Ισπανία)-Μούρθια (Ισπανία)

Οι σειρές των playoffs κρίνονται στις δύο νίκες.

Τα πρώτα ματς θα γίνουν 4-5 Απριλίου στην έδρα όσων έχουν πλεονέκτημα, τα δεύτερα 11-12 Απριλίου στην αντίπαλη έδρα και τα τρίτα (εφόσον χρειαστούν) 18-19 Απριλίου στην έδρα όσων έχουν πλεονέκτημα.

Το Final 4 έχει προγραμματιστεί να γίνει 12 και 14 Μαΐου και η ΑΕΚ διεκδικεί τη διοργάνωσή του στην Αθήνα, μαζί με τη Μάλαγα και τα Ιεροσόλυμα.

Τη κλήρωση πραγματοποίησαν ο Λιθουανός άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού Γιόνας Ματσιούλις και ο Ισπανός πρώην διεθνής, Φραν Βάσκεθ.

Ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πάνω από 500.000 θεατές είδαν από κοντά τους αγώνες και πάνω από 40 εκατομμύρια τηλεοπτικά στη φάση των 16. Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν πολύ υψηλό και το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

(newsbomb. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί