Μουντιάλ 2022: Οι Αργεντινοί πανηγύρισαν στα αποδυτήρια με σύνθημα κατά της Βραζιλίας και της Αγγλίας

Οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής έστησαν… πάρτι στα αποδυτήρια του «Lusail Iconic Stadium» μετά τη νίκη τους με 3-0 επί της Κροατίας στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022

που τους έστειλε στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στη Γαλλία ή στο Μαρόκο.

Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας, ο Νικολάς Οταμέντι, μετά το τέλος του αγώνα ανέβασε ένα story στο Instagram και έδειξε πως πανηγύρισαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τη μεγάλη τους επιτυχία. Το βίντεο τους δείχνει να τραγουδούν στα αποδυτήρια ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα των οπαδών της Αργεντινής, που ακούγεται πολύ συχνά στο Κατάρ, ιδίως μετά τους αποκλεισμούς της Βραζιλίας και της Αγγλίας στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.


Και για όσους αναρωτιούνται που… κολλάνε οι Βραζιλιάνοι και οι Άγγλοι σ’ ένα ματς με την Κροατία, η απάντηση είναι πως οι μεγάλες αντιπαλότητες δεν ξεχνιούνται, αν και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κακία με τους μεν.

Άλλωστε, η εικόνα του Λιονέλ Μέσι με τον Νεϊμάρ να αγκαλιάζονται στο «Μαρακανά» αφού η Αργεντινή νίκησε τη Βραζιλία στον τελικό του Copa America με 1-0, ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές του αθλητισμού τα τελευταία χρόνια. Όσο για τους Άγγλους, η κόντρα ξεπερνά τα όρια των σπορ.

Σημειωτέον το ότι δεν υπάρχει κόντρα Αργεντινών-Βραζιλιάνων πέραν των πειραγμάτων στα συνθήματα, αποδεικνύεται και από την αντίδραση του Πελέ. Ο «βασιλιάς» από το νοσοκομείο του Σάο Πάουλο όπου βρίσκεται σχολίασε τη νίκη της Αργεντινής και είπε: «Πόσο όμορφα παίζουν!».

Οι στίχοι του συνθήματος, λοπόν, λένε: «Βραζιλιάνε τί συνέβη, δείλιασε η πεντάκις πρωταθλήτρια / ο Μέσι πήγε στο Ρίο (σ.σ. ντε Τζανέιρο) και σήκωσε την κούπα (σ.σ. το Copa America 2021) / Είμαστε η αργεντίνικη παρέα, πάντα θα φωνάζουμε / Γιατί έχουμε το όνειρο να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές / Εγώ είμαι έτσι, είμαι Αργεντινός, Άγγλοι μ… τις Μαλβίνες (σ.σ. νησιά Φώκλαντ) ποτέ δεν τα ξεχνώ / Εγώ είμαι έτσι, έρχομαι να φωνάξω, την Αργεντινή ακολουθώ παντού».

(Newsbeast – φωτοpixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί