H Euroleague αφαίρεσε δύο νίκες από τον Παναθηναϊκό για παραβίαση του FFP

Τον Παναθηναϊκό με μείον δύο νίκες και πρόστιμο τιμώρησε η Euroleague για παραβίαση του Financial Fair Play.

Συγκεκριμένα η Euroleague με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την τιμωρία του Παναθηναϊκού, λόγω υπέρβασης της μετοχικής συνεισφοράς στο συνολικό μπάτζετ, με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμφωνία διακανονισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:
«Ο Παναθηναϊκός και η Management Control Commission (MCC) έφτασαν σε συμβιβασμό που θα επιβάλει στον ελληνικό σύλλογο αθλητικές και οικονομικές ποινές σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 8 των EuroLeague Financial Stability and Fair Play Regulations, αλλά και του άρθρου 60 του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague. Οι αθλητικές ποινές περιλαμβάνουν την αφαίρεση δύο νικών από τη βαθμολογία της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Η Management Control Commission (MCC) είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή που ελέγχει τις οικονομικές αποδόσεις των συλλόγων και τη συμμόρφωσή τους με τους ισχύοντες κανονισμούς. Στην απόφαση της MCC αξιολογήθηκε θετικά η συνεργασία του συλλόγου κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Η αθλητική ποινή της αφαίρεσης δύο νικών θα ισχύσει για τη βαθμολογία της σεζόν 2022-23 και δεν θα έχει καμία επίδραση σε κάποια αντίπαλη ομάδα ή στα ομαδικά και ατομικά στατιστικά ρεκόρ»

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί