Σε κοντινή απόσταση από το μητρικό μας άστρο το οποίο παρατηρούν και μελετούν βρίσκονται τρία προηγμένα διαστημικά παρατηρητήρια δύο της NASA και ένα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.
Οι δύο αποστολές Multi-Slit Solar Explorer (MUSE) και HelioSwarm θα «βοηθήσουν στη βελτίωση της κατανόησης της δυναμικής του Ήλιου, της σχέσης Ήλιου-Γης και του συνεχώς μεταβαλλόμενου διαστημικού περιβάλλοντος» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.
Πιο συγκεκριμένα οι δύο αποστολές θα βοηθήσουν στην εξαγωγή ακριβέστερων προβλέψεων για τις αποκαλούμενες «διαστημικές καιρικές συνθήκες» όπως οι γεωμαγνητικές καταιγίδες οι οποίες προκαλούν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους αλλά και στα ηλεκτρικά δίκτυα της Γης. Πριν από λίγες μέρες μια τέτοια καταιγίδα χτύπησε 40 δορυφόρους του στόλου Starlink της Space X λίγη ώρα μετά την εκτόξευση τους. Οι δορυφόροι αποσταθεροποιήθηκαν και άρχισαν να πέφτουν στη γήινη ατμόσφαιρα όπου και καταστράφηκαν.
Σύμφωνα με την NASA όσο πιο ακριβείς είναι οι διαστημικές καιρικές προβλέψεις τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η προστασία όχι μόνο των δορυφόρων αλλά και των επανδρωμένων αποστολών καθώς και των πληρωμάτων στους διαστημικούς σταθμούς ο αριθμός των οποίων αρχίζει αρχίζει να αυξάνεται και αναμένεται σύντομα εκτός από κρατικούς να δημιουργηθούν και ιδιωτικοί. Η αποστολή MUSE έχει κόστος 192 εκατ. δολαρίων ενώ η αποστολή HelioSwarm με κόστος 250 εκατ. δολαρίων αποτελείται από ένα σμήνος εννέα δορυφόρων.
naftemporiki/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Κηδεύτηκε ο 39χρονος στα Βορίζια σε κλίμα οδύνης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό
- Η Μαράια Κάρεϊ δίνει το σύνθημα για τα Χριστούγεννα με ένα νέο «it’s time» βίντεο
- Δούκας για κανόνες για τα πατίνια: Μην υποτιμάτε τη δουλειά που γίνεται
- Εντός σημαντικής πόλης προωθούνται οι Ρώσοι! Τι θα γίνει αν την θέσουν υπό έλεγχο
- Να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία του Μέτρο την 10η Δεκέμβρη, χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση ζητούν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Από 10/11 σε λειτουργία η νέα γραμμή του ΟΑΣΘ λόγω διακοπής της λειτουργίας του Μετρό
- Σε οριακό σημείο οι ΗΠΑ λόγω Shutdown: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε όλο τον εναέριο χώρο
- Ούτε η «δεξιά» Μελόνι γλίτωσε από τη Ζαχάροβα: «Η Ιταλία θα καταρρεύσει όπως οι πύργοι της»
- Τέσσερις τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου στη βορειοδυτική Αγγλία
- Στρατιωτικός ψέκασε γυναίκα που προσέγγισε βανάκι του ουκρανικού στρατού, vid









