• Αρχική
  • Άρθρα
  • Facebook: Το νέο Messenger θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά του Instagram

Facebook: Το νέο Messenger θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά του Instagram

Ήδη από το 2019 η Facebook είχε προαναγγείλει το σχέδιο που προέβλεπε την ενσωμάτωση των επιμέρους εφαρμογών Facebook Messenger, WhatsApp και Instagram σε μία συνδυαστική πλατφόρμα μηνυμάτων που θα επέτρεπε στους χρήστες να επικοινωνούν ανεξάρτητα από την εφαρμογή της προτίμησής τους.

Με σχετική ανακοίνωση η εταιρεία γνωστοποίησε την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου, με τον τομέα μηνυμάτων του Instagram να αποκτά εμφάνιση και λειτουργίες αντίστοιχες του Facebook Messenger. Προφανώς πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναβάθμιση που επιτρέπει στους ανθρώπους που δεν διαθέτουν την μία ή την άλλη εφαρμογή να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Πέρα από την συμβατότητα ανάμεσα στις πλατφόρμες, η Facebook έχει προσθέσει και νέα χαρακτηριστικά όπως είναι τα “εξαφανιζόμενα” μηνύματα σαν του Snapchat και τα μηνύματα υπό την μορφή animated effect, ανάλογο της εφαρμογής iMessage. Άλλα νέα χαρακτηριστικά είναι το υπόβαθρο δανεισμένο από το WhatsApp και την λειτουργία “Watch together”. Συνολικά, στις δύο εφαρμογές έχουν ενσωματωθεί δέκα νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Προφανώς πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση, αλλά παραμένει το ερώτημα αν θα καταφέρει να πείσει το κοινό να διατηρήσει και τις δύο εφαρμογές (Facebook Messenger και Instagram) στην συσκευή του, ειδικά από την στιγμή που πλέον αυτές θα κάνουν τα ίδια πράγματα.

Από Ναυτεμπορική